tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Högt utbud och snabbare avslut

Publicerad: 3 april 2019, 06:20

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Utbudet av både villor och lägenheter till salu var i mars det högsta på flera år, men trots det går försäljningen snabbare än i mars i fjol. Det visar statistik från bostadssajten Booli, enligt ett pressmeddelande.


Nyhetsbyrån Direkt


Utbudet av lägenheter till salu var i mars det högsta en marsmånad sedan Booli började mäta 2009. Utbudet av villor var samtidigt det högsta sedan mars 2015.

– Sannolikt har det höga utbudet en koppling till nyproduktionsmarknaden. Den som köpt nytt innan den sålt sitt tidigare boende lägger ut sin bostad till försäljning när det närmar sig tillträde för nyproduktionen, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

Booli noterar att ett högt utbud brukar betyda att annonstiderna blir något längre, men det har gått snabbare att sälja sin bostad i år jämfört med i mars i fjol. Annonstiden för lägenheter var 18 dagar i år jämfört med 22 dagar 2018. Det är dock en lång tid jämfört med hur det sett ut några år tillbaka. För villor sjönk annonstiden till 22 från 25 dagar.

Booli konstaterar vidare att utbudet av lägenheter i nyproduktion och succession är lika stort – i mars var ungefär 21.200 lägenheter av vardera ute till försäljning.

– Om vi följer samma trend som bostadsåret brukar följa kommer vi troligtvis se ett rekordhögt utbud efter påsk, säger Matilda Adelborg.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera