torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Hemnet: Utbudet i Stockholm planar ut

Publicerad: 19 september 2018, 11:41

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet har varit i stort sett stabilt de senaste fyra veckorna. I landet som helhet är utbudet fortsatt större än i fjol, men i Stockholms län var utbudet förra veckan lika stort som under motsvarande vecka 2017 samma och i Stockholms innerstad är utbudet lägre än i fjol, visar statistik från Hemnet.


Nyhetsbyrån Direkt


”Förra året fortsatte utbudet att öka en bit in på hösten, nu ser vi i stället en hyfsat platt kurva den senaste tiden. Det speglar också ganska bra den övergripande bilden att vi ser tydliga tecken på en stabilisering på marknaden. Man ska dock ha med sig att det fortsatt är ett högt utbud ur ett historiskt perspektiv”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Den senaste veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 11 procent högre än motsvarande vecka i fjol. Ökningstakten har krympt de senaste veckorna när utbudet i år planat ut medan det ökade motsvarande period i fjol.

”Jag skulle inte bli förvånad om det fortsätter och då kommer vi framöver sannolikt hamna på en lägre nivå än förra året”, säger Staffan Tell.

Han noterar att utbudet av bostadsrätter i Stockholms län under förra veckan var lika stort som motsvarande vecka 2017 och i Stockholms innerstad har utbudet nu varit lägre än i fjol tre veckor i rad, den senaste veckan var utbudet 11 procent lägre.

”Utbudet i Stockholms län ligger nu på samma nivå som för ett år sedan, vilket till stor beror på att det var ett väldigt högt utbud förra året. Vi kan också se att ju närmare centrum man går desto lägre är utbudet. Det är också ofta i Stockholms innerstad man ser tidiga tendenser på trendförändringar”, säger han.

Han påpekar att det är bra att ha med sig att detta är utbudet av befintliga lägenheter. Utbudet av nyproduktion tickar fortsatt stadigt uppåt.

Bild: Utbud bostadsrätter Sverige

Bild: Utbud bostadsrätter Stockholms län

Bild: Utbud bostadsrätter Stockholms innerstad

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera