torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Här är länen där villapriserna faller mest

Publicerad: 9 mars 2018, 09:43

Foto: Claudio Bresciani /TT

Småhuspriserna var i genomsnitt oförändrade under den senaste tremånadersperioden jämfört med föregående tremånadersperiod. Men de regionala skillnaderna är stora och i hela 10 län föll priserna.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Enligt SCB:s senaste småhusbarometer stod villapriserna stilla under perioden december – februari jämfört med föregående perioden september – november. Stigande priser redovisas i 8 av Sveriges 21 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Gotlands län med 9 procent, följt av Gävleborgs län med 5 procent.

I 10 län sjönk priserna. Det län där priserna sjönk som mest var Västmanlands län med 6 procent, följt av Kronobergs län med 3 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm sjönk priserna mellan 1 och 2 procent.

På årsbasis har priserna i snitt stigit 7 procent med uppgångar i samtliga län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Gävleborgs län med 16 procent, följt av Jämtlands och Västerbottens län med 12 procent.

De lägsta prisuppgångarna återfinns i Stockholms och Uppsala län med 2 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö steg priserna mellan 2 och 9 procent.

Tabell: Länsvis prisutveckling på villor perioden dec-feb jmf. sep-nov samt dec-feb ett år tidigare.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Källa: SCB.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera