lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Fallande snitträntor hos flera storbanker

Publicerad: 11 november 2019, 20:44

Snitträntan på tremånaders bolån föll något i oktober och det var faktiskt storbankerna som stod för de största förändringarna.


Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som Privata Affärer bevakar så landade den genomsnittliga snitträntan för tremånaders bolån på 1,45 procent i oktober vilket är 0,01 procentenhet lägre än i september. Men som vanligt fanns desto större förändringar hos enskilda institut.

Snitträntan föll till exempel hela 0,07 procentenheter hos storbanken SEB och landade på 1,41 procent i oktober. Även hos Handelsbanken föll räntan (-0,04 procentenheter till 1,52 procent) och hos Nordea föll snitträntan 0,02 procentenheter till 1,55 procent.

Även hos Ålandsbanken föll snitträntan – från 1,44 procent till 1,40 procent.

Men flera bolåneaktörer redovisar i stället stigande snitträntor. Ica Banken hade den största ökningen (+0,03 procentenheter) och landade på 1,44 procent.

Även hos Swedbank steg snitträntan, dock med blygsamma 0,01 procentenhet till 1,57 procent. Swedbank har därmed den högsta snitträntan av storbankerna, endast slagen av Danske (1,66 procent) och Länsförsäkringar (1,67 procent).

Lägst snittränta i oktober låg på 1,24 procent hos Landshypotek följt av Avanza/Stabelo på 1,29 procent, båda oförändrade jämfört med september.

Tabell: Snitträntan på tremånaders bolån i oktober jämfört med september (placering inom parentes avser september)

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Av: Magnus Gustavsson, magnus.gustavsson@privataaffarer.se

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera