torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Danske: Stigande bostadsrättspriser i augusti

Publicerad: 30 augusti 2023, 13:03

Foto: Shutterstock

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun visar att priserna sjönk 2,7 procent på månadsbasis i juli för att därefter stiga 3,0 procent i augusti. Säsongsrensat motsvarar det uppgångar på 0,1 respektive 1,4 procent.

Ämnen i artikeln:

RiksbankenHemnetDanske BankBostadspriser

F

Finwire


Enligt Danske Bank fortsätter omsättningen att bete sig säsongsmässigt normalt, men det noteras att den ligger i nedre delen av intervallet för juli och augusti jämfört med de senaste åren.

Danske Bank konstaterar att bostadsmarknaden i Stockholm går från klarhet till klarhet i termer av prisutvecklingen. Fundamentala parametrar som stigande sysselsättning, urbottning av reallönerna, stigande finansiell förmögenhet och en bedömning att räntetoppen är nära hjälper till att hålla efterfrågan uppe.

"Prisutvecklingen under sommaren är en fortsättning på den prisuppgång som påbörjades under våren… Förvisso kvarstår att Riksbanken kommer att fortsätta höja styrräntan ytterligare en eller två gånger i höst, men denna kostnadsökning är med stor sannolikhet redan diskonterad av köparna", säger Danske Banks chefekonom Michael Grahn i en kommentar.

Danske Banks boprisindikator baseras på data från bostadssajten Hemnet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera