söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Danske: Borättspriserna i Stockholm föll 5 procent i juni

Publicerad: 30 juni 2022, 06:53

Foto: istockphoto

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun visar att priserna föll 5,0 procent i juni. Säsongsrensat motsvarar det en nedgång om 4,3 procent.


Nyhetsbyrån Direkt


Det innebär att bostadspriserna, i säsongsjusterade termer, sjunkit med nästan 8 procent sedan pristoppen under mars. Dessutom var nedgången under juni jämnt fördelad över bostadsrätter i alla storleksklasser.

Även om det syns ett tydligt skifte vad gäller antalet transaktioner kan man konstatera att vi närmar oss nivån före pandemin, snarare än den förhöjda nivå som framförallt uppmättes under 2021.

Utbudet på bostadsmarknaden är just nu stort, vilket tyder på att det är köparna som tycks vara mer avvaktande.

”Prisfallet på bostadsrätter i Stockholm accelererade tydligt i juni, redan innan Riksbanken hunnit leverera lejonparten av de kraftiga räntehöjningar som penningmarknaden prissätter kommande år”, säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank Sverige, i en kommentar.

Mot den bakgrunden kan man inte utesluta att prisfallet kan bli större än 10 procent både i Stockholm och i andra delar av landet, trots att arbetsmarknaden än så länge är en stöttepelare för hushållens inkomster.

Danske Banks boprisindikator baseras på data från bostadssajten Hemnet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera