måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Breda prisuppgångar på bostadsmarknaden i maj

Publicerad: 9 juni 2023, 04:00

Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

I maj bjöd den svenska bostadsmarknaden på breda prisuppgångar. Störst var prisökningarna i Malmö, både för villor och bostadsrätter. Det framgår av nya månadssiffror från Svensk Mäklarstatistik.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Under den föregående månaden ökade priserna med 1 procent på både bostadsrätter och villor i riket som helhet (se fullständiga tabeller längre ned). På årsbasis uppgår nu prisfallet till 8 procent för bostadsrätter respektive 13 procent för villor, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Samtliga redovisade områden såg prisuppgångar under månaden. När det gäller bostadsrätter uppvisade Stormalmö och Storgöteborg störst prisökningar på 2 procent. I övriga redovisade områden steg priserna med 1 procent.

Även på villasidan uppmättes den största prisökningen i Stormalmö, vilken också landade på 2 procent. Priserna ökade med 1 procent i de andra redovisade områdena.

“Prisläget har stabiliserats under våren och den tendensen fortsatte i maj. Våra medlemmar rapporterar om mer offensiva köpare som börjar ana räntetoppen”, säger Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet, i en kommentar.

Prisutvecklingen på fritidshus redovisas enbart på årsbasis. I maj hade fritidshuspriserna sjunkit med 6 procent de senaste tolv månaderna.

Tabell 1: Prisutveckling på villor. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Tabell 2: Prisutveckling på bostadsrätter. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera