torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

”Bostadsutvecklarna säljer mer men bygger mindre”

Publicerad: 24 juli 2019, 08:24

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

De bostadsutvecklare som hittills släppt sina rapporter för det andra kvartalet redovisar en ökning i antalet sålda bostäder från motsvarande kvartal i fjol. Antalet startade bostäder fortsätter samtidigt att minska, men mindre än tidigare. Det visar en sammanställning som Nyhetsbyrån Direkt har gjort.


Nyhetsbyrån Direkt


För de noterade byggbolag som hittills redovisat har försäljningen av bostäder i Sverige stigit 20 procent från det andra kvartalet 2018 och ökat med 28 procent från det första kvartalet. Det är det tredje kvartalet i rad som dessa utvecklare rapporterar stigande försäljning i årstakt.

Vad gäller antalet byggstartade bostäder har de minskat med 6 procent från det andra kvartalet i fjol och ökat med 54 procent från det första kvartalet. Det kan noteras att nedgången i sålda bostäder i årstakt dämpas, samma bostadsutvecklare redovisade 29 procent färre starter under det första kvartalet.

Tabeller över försäljning och byggstarter för byggbolag som särredovisar Sverige och som inriktar sig på bostadsrätter. Första tabellen visar antalet sålda bostadsrätter mellan andra kvartalet i fjol och andra kvartalet i år.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera