torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Bostadspriserna fortsatte upp i mars

Publicerad: 4 april 2022, 05:27

Foto: Shutterstock

Bostadspriserna i Sverige fortsatte upp i mars och ökade med drygt 0,5 procent säsongsrensat, något under den långsiktiga trenden. Det visar SBAB Booli Housing Price Index, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.


Nyhetsbyrån Direkt


”Bostadspriserna rör sig tydligt uppåt även om utvecklingen sedan slutet av 2021 har saktat in och ligger strax under den långsiktiga trenden. Med tanke på en osäker omvärld med krig i Ukraina, rekordhöga energipriser och stigande räntor framstår bostadsmarknaden under årets första kvartal som robust mot yttre påverkan”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije i en kommentar.

De faktiska lägenhetspriserna steg på bred front, med störst uppgång i Norra Sverige. Småhuspriserna visade en lite mer blandad utveckling, med återigen den största uppgången i Norra Sverige men samtidigt nedgångar i Mellersta Sverige och Storgöteborg.

”Ser man till skillnaden mellan prisutvecklingen för lägenheter och hus skulle den kunna förklaras av att lägenheter under tidigare månader utvecklats svagare och att det nu sker en viss återhämtning. Det skulle också kunna vara så att en minskad smittspridning av coronaviruset och lättade restriktioner medfört att lägenheter relativt sett blivit mer efterfrågade”, säger Robert Boije.

SBAB Booli boprisindex baseras på samtliga registrerade försäljningar på bostadssajten Booli.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Bild: SBAB Booli lägenhetsspriser

Bild 1/2  

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera