söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostad

Booli: Stort mörkertal för bostäder till salu

Publicerad: 7 maj 2020, 08:36

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Fenomenet att bostäder läggs ut som snart till salu har i det närmaste exploderat på senare år. En stor andel av lägenheterna på bostadssajten Booli betecknas nu som snart till salu, vilket gör att det finns ett betydande mörkertal för bostäder till salu. Det framgår av ett pressmeddelande från Booli.


Nyhetsbyrån Direkt


Bostäder som ligger ute som snart till salu har nu blivit så omfattande att det snart inte är värt att rapportera om utbudet till salu, anser Josephine Linghammar, pressansvarig på Booli.i

– Vi behöver istället prata om det totala utbudet för att få en tydligare bild av hur bostadsmarknaden utvecklas, säger hon.

Att bostäder marknadsförs som snart till salu är en trend som fått rejält med fart på senare tid. Under de senaste fyra veckorna fanns 20.706 lägenheter till salu på Booli, men det totala utbudet, inklusive lägenheter snart till salu, var hela 54 procent högre, 31.858 lägenheter.

– Trenden är allra tydligast för lägenheter och förekommer i hela landet. Men även för småhus i Västra Götaland och Stockholms län börjar de bli ett allt vanligare fenomen, säger Josephine Linghammar.

En del av de bostäder som betecknas som kommande säljs innan de kommer ut på den öppna marknaden, andra försvinner och ytterligare andra blir skarpa försäljningar.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera