PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 10 JUNI

2021-06-10 07:40:01

RÄNTEAVDRAG. Boprisfall, minskat bostadsbyggande och fortsatt svårt för unga att få lån, finns bland farorna om ränteavdragen trappas ned, bedömer ekonomer sedan en socialdemokratisk arbetsgrupp vädrat sådana tankar. (DI)


PÅ VÄG. Investeringsbolaget Fidelio planerar att lista djurhälsokoncernen Vimian på First North. Djurjätten värderas till 30 miljarder. (DI)


PÅ VÄG 2. Biltillverkaren Volvo Cars siktar på en börsnotering redan i slutet av det tredje kvartalet, uppger källor för Dagens Industri. (DI)


RISK FÖR BÖTER. Avanzas vd Rikard Josefson varnar för att det kan bli allvarliga följder efter den persondataläcka som avslöjats i bolaget. (DI)


PETAS. Förvaltningschefen för Länsförsäkringars fondbolag Magnus Strömer har fått lämna sin tjänst. (DI)


INFLATION. Torsdagen blir en riktig nagelbitare för börsen. Den höga inflationen har seglat upp som ett stort huvudbry och nu väntas nya KPI-data från både USA och Sverige. Om den tioåriga USA-räntan förs uppemot 3 procent framöver riskerar det att skapa stora bekymmer på finansmarknaden, tror ekonomer. (SvD)


HOTELL. Bokningsläget på svenska hotell ser bättre ut inför denna sommar, jämfört med sommaren 2020. Trots ett tydligt ljus i tunneln är det långt till ett normalläge, enligt branschorganisationen Visitas vd Jonas Siljhammar. (SvD)


TURISTJAKT. Släppta krav på covidtest och vaccination – länder vid Medelhavet tävlar om att kapa åt sig så många turister som möjligt från det rika Nordeuropa. (DN)


BLASNING. Centern och Liberalerna blev mer eller mindre bortfintade i las-frågan, anser Mats Glavå, docent i arbetsrätt. (DN)


HOT OM STÄMNING. Storbråket om Oscar Properties takvåningar vid Norra Djurgården tar ny fart. Projektet "Biografen Penthouses" är sålt till en ny aktör som stämmer Oscar Properties förening på 180 miljoner kronor. (DI)Direkt-SE