PM NYHETER I KORTHET TISDAG 13 DECEMBER

2022-12-13 07:28:03

AMORTERINGSKRAV. Om ett förslag väl presenteras kommer det inte leva upp till Moderaternas löfte i valrörelsen om att pausa amorteringskravet. (DI)


AMORTERINGSPAUS. Ett ökat antal bankkunder har beviljats tillfällig amorteringspaus under hösten, och om ekonomin fortsätter att försämras bör FI överväga en generell amorteringspaus. (DI)


VOLVO STÖRST. Lastbilstillverkaren Volvo är nu störst i Europa efter att ha kört om ärkerivalen och Scaniaägaren Traton. (DI)


KLIRR I KASSAN. Kontanthanteringsbolaget Loomis har tagit revansch på börsen i år. På längre sikt saknas inte utmaningar. Mycket hänger på betaltjänstlösningen Loomis Pay, skriver DI i en kommentar. (DI)


TAPPAT LADDNING. Batteriladdningsbolaget Ctek har fallit kraftigt på börsen i december. Att ta rygg på Latours hajpade hopp har aldrig varit billigare, men riskerna är många och vägen tillbaka till tidigare kurstoppar är både lång och osäker, skriver DI i en kommentar. (DI)


MILJÖKRAV. Lastbilstillverkaren Scanias vd Christian Levin kritiserar regeringen och kräver hårdare miljökrav. (DN)Direkt-SE