PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 25 JANUARI

2023-01-25 07:37:19

FULLT SNURR. Flera leverantörer till svensk fordonsindustri säger att de inte väntar sig någon nedgång i prognoserna ett år framåt. (DI)


UTMANAD. H&M utmanas av uppstickare på nätet. Klädjätten har visserligen ökat onlinehandeln, men har problem med lönsamheten. (DI)


BEDRÄGERI. Antalet investeringsbedrägerier har ökat med 41 procent på ett år. Vanligast är att bedragarna använder fejkade profiler på sociala medier. (SvD).


BIOGAS. Det statliga investeringsstödet Klimatlivet beviljade 4,5 miljarder kronor i stöd under 2022, enligt Naturvårdsverket. Hela 40 procent - 1,8 miljarder kronor - gick till investeringar i elproduktion från Biogas. (SvD).


BOSTADSRÄTTER. Allt fler betalar inte avgiften för boendet i tid. De ökade boendekostnaderna börjar märkas av hos inkassoföretagen. Det är en trend som både SBC och HSB märker av i allt högre grad. (DN).


RYSK OLJA. Indien har 33-faldigat importen av rysk olja sedan kriget bröt ut, det har gjort att bränslepriserna har varit stabila trots en allmän prisuppgång i landet. Olja är Indiens största importvara och historiskt har prishöjningar fått den indiska ekonomin att braka samman.Direkt-SE