PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 22 MARS

2023-03-22 07:28:27

BEVAKAR. De konkreta åtgärderna lyste med sin frånvaro efter finansminister Elisabeth Svantessons möte med livsmedelsjättarna Ica, Coop och Axfood. Ministern är ändå nöjd och säger att hon nu ska hålla ögonen på matjättarna. (DN)


SAMTALAR IGEN. Så sent som i december hotade Turkiets president Grekland med en missilattack mot Aten. Men efter den förödande jordbävningen var grekerna bland de första att hjälpa, och "jordbävningsdiplomatin" börjar nu ge resultat. (DN)


TONAR NED. Både Finansinspektionen och Riksbanken tonar ned riskerna för de svenska finansiella systemen efter helgens bankrysare. (DN)


VILL SÄLJA. Ryssland är redo att möta Kinas "ökande efterfråga" på energi, sade Vladimir Putin efter mötet med Xi Jinping. (DN)


EU SÄGER JA. EU-länderna säger ja till det nya ramverket om handeln med Nordirland efter brexit. De nordirländska unionisternas nej väcker frågetecken – men inte oro i Bryssel. (SvD)


ERICSSON. Aktiespararna kräver svar på ett antal frågor från Ericsson, bland annat om bolaget ser någon risk för ytterligare sanktioner eller böter. (DI)


VOLVO. Geely kommer för första gången att närvara fysiskt på AB Volvos årsstämma. Bolaget har i nuläget inga planer på att göra förändringar i den föreslagna valberedningen inför nästa års stämma. (DI)Direkt-SE