PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 17 NOVEMBER

2021-11-17 07:39:34

SD. Att Sverigedemokraterna har enats om ett alternativ till regeringens budget med Moderaterna och Kristdemokraterna är ett genombrott, anser partiledaren Jimmie Åkesson. (DN)


FÖRTROENDE. Riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein har "fullt förtroende att direktionen följer lagar och regler". (SvD)


PRESS. Medan kapitalkraven på svenska storbanker är bland de högsta i världen har de börsnoterade nischbankerna kunnat dra nytta av en avsevärt lägre kärnprimärkapitalrelation. Nu kan gapet vara på väg att krympa. (DI)


HAR UTRYMME. TF Bank har utrymme för höjda kapitalkrav framöver, enligt vd:n Mattias Carlsson. (DI)


ÅTERKÖP. Nordea Fonders investeringschef John Hernander kallar Autolivs återköpsbesked ett "fantastiskt första steg" och han räknar med att det blir mer framöver. (DI)


INDEX. Många investerare väntar just nu spänt på besked från Nasdaqs halvårsvisa revidering av ett viktigt index som många fondförvaltare följer inför sina investeringsbeslut. (DI)


SNABB CASH-REVANSCH. Kontanthanteraren Loomis har kommit långt i återhämtningen efter coronakrisen. Aktien är värd en chans, menar Dagens Industri. (DI)


BUBBELVARNING. Volvo Cars har följt me di racet efter elbilsbolaget Rivians rusning i börsdebuten i New York. En klar bubbelvarning, anser SEB:s chefsstrateg Johan Javeus. (SvD Näringsliv)


VÄLFÄRD. Det är svårt att förstå varför S och MP vill förbjuda vinster i privata välfärdsolag, enligt företrädare för näringslivet. (DI debatt)


SJ. Tågen mellan Västerås/Enköping och Stockholm har stoppats på onsdagsmorgonen på grund av en brand. (SR Ekot, SvT)Direkt-SE