PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 16-18 OKTOBER

2021-10-18 07:36:14

JULHANDEL. Varubristen och fraktproblemen kan komma att hota julhandeln. (DN mån)


BOSTÄDER. Tomma kontor i Stockholm kan byggas om till bostäder. I vissa delar av staden står en femtedel av kontorslokalerna tomma efter pandemin. (SvD mån)


POLITIK. Inom Moderaterna finns stora tvivel kring Liberalerna. Vissa vill att M ska gå fram enbart tillsammans med Kristdemokraterna. (DI mån)


KRYPTOREGLERING? Det är hög tid att reglera handeln med kryptovalutor, skriver Institutet för Näringslivsforsknings docent Roger Svensson i en debattartikel. Kryptovalutorna marknadsförs som morgondagens betalningsmedel och finansiella tillgångar men fungerar i praktiken som rena hasardspel, menar Roger Svensson. (DI lör)


VOLVO CARS-ÄGARE? Sex svenska institutioner och en nordisk har förbundit sig att täcka 35 procent av Volvo Cars planerade nyemission i samband med annalkande börsnotering i Stockholm, enligt källor. Den planerade nyemissionen uppgår till 25 miljarder kronor och prospekt offentliggörs inom de närmaste dagarna, enligt källorna. Något som hotar Volvos värdering är dock noteringen av det delägda elbilsbolaget Polestar, som också är på väg mot börsen fast i New York. (DI lör)


KÄRNKRAFTSMAJORITET. Frågan om kärnkraft har blivit allt hetare i EU i takt med att energikrisen eskalerat, och nu tvingar den svenska oppositionen regeringen att uttala svenskt stöd för kärnkraft under kommande toppmöte där en fråga är om kärnkraft ska räknas som hållbar energikälla i EU:s taxonomi. (DI lör)


MILLICOM-FINTECH? Den kurspressade teleoperatören Millicom avser växa med mobila betaltjänster i Latinamerika och ska nu expandera Tigo Money, enligt uttalanden från vd Mauricio Ramos vid investerarmöten i Stockholm den senaste tiden. (DI mån)Direkt-SE