PM NYHETER I KORTHET FREDAG 2 JULI

2021-07-02 07:36:32

KAPITOLIUMKOMMISSION. Tidigare har en oberoende Kapitoliumkommisson stoppats i senaten av Republikanerna. Nu väljer Demokraterna i representanthuset att tillsätta en egen utredning. (SvD)


TURISM. Stockholm öppnar för turister men den stora internationella turistströmmen stoppas fortfarande av restriktioner. Kryssningspassagerare få bara "bubbel-turista" och släpps inte av båten på egen hand. (DN)


BYGGBRANSCHEN. Efter månader med kraftfulla minskningar ökar konkurserna igen. Byggbranschen sticker ut, delvis till följd av skenande materialpriser och långa leveranstider. (DI)


HOT OM EXTRAVAL. Ännu svävar hotet om extraval över den pågående regeringskrisen. Det skulle bli dyrt för partierna och Miljöpartiet och Liberalerna har så dåligt med pengar att det kan påverka utgången i ett extraval. (DI)


LADDAT LÄGE FÖR SOLRAKETEN. Energilagringsföretaget Azelio har rusat med cirka 250 procent det senaste året. Men det finns flera oklarheten inför småspararfavoritens kommersialiseringsfas. (DI)Direkt-SE