Aktie Det amerikanska bränslecellsbolaget Plug Power anmälde på tisdagskvällen att räkenskaperna för 2018 och 2019 inte är tillförlitliga, något som fick aktien att rasa. Fallet tog vid när den amerikanska förhandeln öppnade på onsdagen.

Revideringen av räkenskaperna kommer göras för samtliga kvartalsperioder mellan 2018 och 2019 och avseende 2020 kunde ingen årsredogörelse lämnas innan deadline på tisdagen.

Felräkningarna rör enligt ett pressmeddelande bokföringsvärden för tillgångsrättigheter, periodiseringsförluster inom vissa servicekontrakt, nedskrivningar av inventarier och felaktiga klassificeringar av vissa kostnader som tidigare legat under forsknings- och utvecklingskostnader.

Plug Power räknar inte med att de omräknade rapporterna ska påverka kassan eller ekonomin i befintliga eller framtida avtal.

Det First North-listade Karlskogabaserade Cell Impact, som säljer flödesplattor, tecknade så sent som i förra veckan ett stort kontrakt till ett värde av 42 miljoner kronor med Plug Power. Cell Impacts aktie rusade tvåsiffriga procenttal efter att ordern kommunicerats. På onsdagen föll aktien dock tillbaka med omkring 6 procent.

Plug Power öppnade 21 procent ned i den amerikanska förhandeln på onsdagen, efter att ha sjunkit med 8 procent på tisdagen. Vid sidan av Cell Impact var även flera andra aktier i sektorn ned, som Powercell och norska Nel, som handlades 3-4 procent lägre.