Nu är Placeringsguiden nummer 9 på väg till prenumeranterna. I det rykande färska numret tittar vi bland annat närmare på toppaktierna som fondproffsen gillar. Dessutom tipsar vi om fem strategier som slår börsindex. Som vanligt får du också läsa det senaste om våra modellportföljer. Läs mer om innehållet här.

Ledare: Placera smartare än en robot

Billiga indexinstrument och robotar pressar priser på grundläggande byggklotsar till portföljer och det är bra för sparare. Men alla kan inte placera som snittet och några kommer att lyckas bättre. Det krävs inte så stora insatser för att sannolikt placera sig bland dem, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Guldfeber och stekheta kåkar

Vi tittar närmare på fastighetsaktier och -fonder som är årets vinnarbransch. I månadens fondtopp hittar vi guld och guldgruvor.

Special: Fem strategier som slår börsindex

Många ger rådet att placera i billiga indexfonder. Det är inte särskilt smart eftersom enkla strategier lyckas bättre.

Tema: Toppaktierna som fondproffsen gillar

Vi listar aktierna som väger tyngst i aktiva fondförvaltares portföljer. Och sätter ihop vår egen tio-i-topp bland favoriterna.

Intervju: Småbolag i vinnarfonden

Per Trygg och hans team ligger i topp bland aktiva fonder som levererar avkastning. Vi frågar vilka nordiska aktier hand gillar och varför.

Aktier: Färska case på aktielistan

Vi gör ett byte från trädgårdsvård till transporter i vår aktieportfölj som håller ett bra försprång mot börsindex. Tre purfärska köpcase gör debut på vår aktielista och vi justerar våra mål för flera på listan efter rapportfloden.

Teknisk analys: Aktierna som laddar för uppstuds

Banker och verkstadsaktier ser ut att bygga en botten under hösten och har rejäl uppsida när uppstudsen kommer, skriver vår tekniska analytiker Ingemar Carlsson.

Trender: Utnyttja spreaden

Håll koll på när kurserna för dina A- och B-aktier går åt olika håll. Du kan utnyttja det för att få mer aktier i portföljen utan att investera mer pengar.

Alternativa: Kursrally i guldgruvor

Vi spanar in guldaktierna som dubblats sedan vi skrev om guldet i november. Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson ser köpläge i ädelmetall men råder till att sälja en annan metall som har rusat i pris.

Krönika: Bästa bottenfisket i höst

Magnus Alfredsson sonderar listorna för att hitta aktier som fallit för mycket och som har potential att vända upp. Han ringar in tre kandidater som han gillar.