Nu är Placeringsguiden nummer 9 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret tittar vi bland annat närmare på de aktier som kan bli vinnare i jakten på ett covid-vaccin. Dessutom ser närmare på analytikerkårens vinstprognos för nästa år. Som vanligt får du också de senaste uppdateringarna kring våra modellportföljer.

Ledare: Lodräta kurvor är en varning

Det är härligt att åka med när kvalitetsaktier kommer i ropet. Men när skillnaderna mellan haussade och ratade börjar bli löjlig, därför att kurserna drivs av annat än företagens vinstutsikter, kanske tålmodiga hittar bättre avkastning relativt risken i den nedre delen av topplistorna.

Aktuellt: Vinstlyft, rabatter och hetaste fondtrenden

Vi ser närmare på analytikerkårens vinstprognos för nästa år och ser flera tungviktare som redan nästa år väntas göra bättre vinster än i fjol. I det heta börsklimatet tittar vi också på investmentbolagens krympande rabatter. På månadens fondlista är förnybar energi den hetaste trenden.

Special: Hett i biotech

Läkemedelsjättarna som leder jakten på ett vaccin mot covid är i fokus och på smålistorna drar aktier iväg hundratals procent när de kopplas samman med pandemin. Men de kommande vinnarna kanske inte ska sökas där man tror.

Tema: Fyndjakt när fulaktierna kastas ut

I skuggan av pandemin fortsätter stora fonder att anpassa sina innehav till hållbarhetskriterier. Det ger ett tillfälligt säljtryck som i vissa aktier kan pressa ner kurserna till fyndnivå.

Aktier: Våra teknikaktier går bra

Vi uppdaterar vår aktielista och skruvar bland annat upp vår riktkurs i nytillskottet Proact. Listan får tre nya aktier som analyseras med varsin köprekommendation. I vår modellportfölj säkrar vi hem två vinster och fyller på med en danska redare och en svensk IT-konsult.

Teknisk analys: Så säkrar du dig mot risken för ras

I USA rusar börserna till rekordnivåer och även i Sverige har börsen gått överraskande starkt. Nu kommer hösten och tuffare motstånd där de euforiska kursuppgångarna blir mer ifrågasatta. Ingemar Carlsson ringar in trenderna och tipsar om en strategi för att säkra sig mot den ökade rasrisken.

Trender: Tre knattar med potential

Mikroaktierna som grupp drar ifrån storbolagsaktierna igen. Björn Falkeblad botaniserar på de alterantiva aktielistorna och hittar tre småttingar han gillar.

Alternativa: Utnyttja varning för väder

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson ser en överreaktion som går att utnyttja i börspapper för naturgas och grödor efter färska varningar för väderfenomenet La Niña.

Krönika: Billigaste banken kan ge Buffett rätt

Agnetha Jönsson hittar kursuppgångar där kalkylen inte går ihop men också billiga bankaktier som nästa år kan göra en klassisk värdestrategi à la Warren Buffett rättvisa.