Nu är Placeringsguiden nummer 8 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret listar vi bland annat några favoriter bland börsjättar som är exponerade mot tillväxtekonomierna. Dessutom manar två tunga börsanalytiker till försiktighet efter sommarens oväntat starka börser. Som vanligt får du också ta del av de senaste förändringarna i vår modellportfölj.

Ledare: En oemotståndlig succé

Den historiskt sett extrema stimulanspolitiken har blivit ännu mer extrem under pandemin. När alla tillgångspriser stiger blir det svårt för tunga förvaltare att hålla sig utanför. Affärerna i vissa företag får dessutom en rejäl skjuts av pandemin och sommarens rapporter visar att många andra klarat sig bättre än väntat. Men aktiekurserna för många är nu markant höga i relation till nästa års väntade vinster, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg. 

Aktuell: Börshöst, ädelmetaller och utdelningar

Två tunga börsanalytiker manar till försiktighet efter sommarens oväntat starka börser. Peter Malmqvist tror att prognoserna är för optimistiska och Ingemar Carlsson ser bästa lägena i tech och läkemedel efter en svacka passerat. Bland fonder hittar vi silver och småbolag i månadens topp. Och så ger sig Marcus Hernhag ut i världen för att sätta ihop en global utdelningsportfölj.

Special: Aktierna för din världsportfölj med snabbväxare

Marcus Fridell konstaterar att tillväxtmarknaderna ångar på bra efter coronaraset och vaskar fram favoriter bland börsjättar som är exponerade mot tillväxtekonomierna och har aktier som kan handlas via de vanliga svenska nätbankerna.

Tema: Vinnarna när 5G rullar ut

Björn Falkeblad blickar framåt och plockar ut aktierna som ligger väl till att exploatera den förändring som kommer när det finns ett näta som klarar avsevärt snabbare, säkrare och billigare kommunikation mellan människor och maskiner.

Aktier: Färska case och trevliga vinster

Sommaren bjöd på ett knippe fina vinster på vår aktielista. Flera som klättrar över våra riktkurser lämnar lista och vi fyller på med färska case som vi tror har potential inom bland annat 5G, datalagring och fiber. I vår portfölj åker Nent och engelska skola ut med bra vinster och ersätts med tre nya aktier.

Teknisk analys: Oljan på väg upp igen

Oljepriset har fallit tungt men ser nu ut att bygga för en trend som bär vidare uppåt. Det ser bra ut även för aktier som Lundin Energy.

Trender: Riskerna när ekonomin ska repareras

Märtha Josefsson reder ut ledtrådarna som finns om konjunkturen, vad som händer med den fallande dollarn och de rusande amerikanska techaktierna.

Alternativa: Guldrusch och ränterevansch

Torbjörn Iwarson dissekerar prisrallyt i guld som noteras på all time high i dollar. Det kanske fortsätter upp av bara farten, men han ser andra alternativ som kan vara mer motiverade. Bland alternativa trender konstaterar vi bland annat att fonder för företagsobligationer som kollapsade i våras nu har kommit igen.

Krönika: Aktien som gör mig förälskad

Marcus Hernhag avslöjar vilken aktie på Stockholmsbörsen som kanske ligger honom närmast om hjärtat. Och bland annat en aktie som har inte gillar på grund av att ledningen verkar ha svårt att bestämma sig.