Nu är sommarnumret av Placeringsguiden ute. I nummer 6/7 kan du bland annat läsa om följande:

Ledare: Ny spelplan efter pandemin

Vi har starka rapporter framför oss och konjunkturen kan dröja sig kvar länge. Men räkna inte med att allt drar iväg som i fjol. Nu är dags att bli nogräknad och det finns aktier som inte värderas skyhögt, exempelvis bland IT-konsulterna, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Vårflod av noteringar och heta fonder

Det sprutar in nya aktier på listorna men långt ifrån alla gör succé. Vi listar de viktigaste första halvåret och ringar in tre nykomlingar som vi gillar. På månadens fondtopp dominerar denna gång heta fastigheter som placeringstema.

Smarta pengar: Wilhelm Gruvberg

Han kan placera i både upp- och nedgång och har gjort det med strålande resultat i Alcur Select. Wilhelm Gruvberg pekar ut tre aktier han inte räds att ligga lång i.

Fokus: Nischbanker som växer

Förmögna privatkunder, kort och betallösningar är lönsamma områden där småbankerna kan växa i skuggan av jättarna. Vi gillar särskilt två av nischbankerna på Nordens börser.

Tema: Budchans i billiga konsulter

IT-konsulter var haussade i millenniebubblan. Nu är de billiga och det har köpstarka aktörer upptäckt. Fler större uppköp är att vänta efter HiQ och Cybercom och de mindre köps under tiden upp med ett lönsamt multipelarbitrage.

Analyser: Vi tar hem vinst och köper nytt

Den här månaden tar vi bland annat hem en fin vinst i fastighetsaktien SBB. Portföljen tar in ett nytillskott i konsultbranschen och ytterligare tre aktier gör entré på vår lista med analyser som tar sikte på en uppsida till våra riktkurser.

Trender: Starka småbolagsaktier och lurig inflation

Björn Falkeblad går igenom småbolagslistorna och hittar tre småttingar att hålla ögonen på. Torbjörn Iwarson visar att sannolikheten rusar för högre inflation – och historien talar för att den inte blir tillfällig.

Alternativa: Fonderna som lyfter med råvarurallyt

Torbjörn Iwarson guidar till uppgångarna för oljan och nu även guldet. Vi kollar in vilka fonder som hänger med när priserna lyfter.

Krönika: Hernhags bästa tillväxtaktier

Marcus Hernhag tar lärdom av hur stor andel av alla aktier som brukar leverera avkastning. Han pekar också ut storbolagsaktierna där han ser bäst tillväxtchans.