Nu är Placeringsguiden nummer 6/7 2020 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret kan du bland annat läsa om aktierna som gynnas av ”hemester”-trenden. Dessutom listar vi börsens hetaste finansaktier. Som vanligt får du också det senaste om vår portfölj.

Ledare: Drömbörs för aktiva placerare

Coronan är hemsk, men på börsen har kraschen skapat oväntade möjligheter för aktiva placerare. Förlorare är passiva som bär full risk men skvalpar upp och ner med index som inte speglar det som skapar mest värde, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Tio eftersläntrare och lönsam stockpicking i fonden

Vi sätter fokus på den extrema skillnaden i hur tillväxtaktier och värdeaktier utvecklats och väljer tio kandidater för revansch bland värdeaktier som inte hängt med. Vi intervjuar också en småbolagsförvaltare som lyckas väl med lönsam stockpicking, Henrik Söderberg på C Worldwide Sweden Small Cap. I månadens fondtopp gör Brasilienfonder en häftig comeback.

Special: Aktierna som gynnas när vi tar hemester

Världen öppnar upp från karantänläge men resor begränsas ännu och den givna semesterplanen för flertalet ligger inom Sveriges gränser. Vi botaniserar bland aktierna som kan tänkas vinna på det förändrade beteendet.

Tema: Börsens hetaste finansaktier

Teknologi i kombination med bank & finans är bland det hetaste på börsen. Vi listar de viktigaste fintechaktierna för en global portfölj och tittar närmare på både stora och små kandidater att investera i på hemmaplan och på USA-börsen.

Aktier: Fortsatt vinstskörd och nya case

Vi fortsätter att skörda vinster efter hand som våra riktkurser överträffas. Den här gången lämnar sex aktier vår lista och tre nya kommer in med sikte på kurspotential inom affärssystem, onlinespel och e-handel.

Teknisk analys: Ta spelaktien på rekylen

Ingemar Carlsson ringar in stöd- och motståndsnivåer att hålla koll på när risken för nedrekyler är uppenbar. Han pekar också ut en gamblingaktie som kommit igen med besked och har mer att ge i nästa uppgångsfas.

Trender: Tre småttingar med stabila vinster

Björn Falkeblad går igenom småbolagslistorna och hittar tre småttingar som växer med stabila vinster inom fastigheter och onlinekasino.

Alternativa: Spekulativt läge i majsfond

Torbjörn Iwarson ser ett extremläge på världsmarknaden för majs och pekar ut en börshandlad fond som gör det enkelt att ta en position som styrs av helt andra faktorer än aktiemarknaden.

Krönika: Tre stadiga jättar som vinner i längden

Marcus Hernhag berättar om tre storbolag vars förmåga att skapa bra värden över tid han sätter stor tillit till. Han pekar också ut ett storbolag att vara försiktig med efter att ledningen ändrat sitt tidigare utdelningsförslag två gånger inom loppet av några veckor.