I Placeringsguiden nummer 5/23 går vi igenom fastighetsbolagens skulder och rabatter. Du får ta del av årets lista med potentiella tiotaggare. Dessutom intervjuas Karl Tobieson, vd i Linc, investmentbolaget som placerar i medicinteknik och läkemedelsbolag.

Ledare: Tungviktare fyndar i hus

Fastighetsbolagen är tvungna att få in nytt kapital. Det kommer att finnas möjligheter att placera i bra fastigheter via nyemission framöver, skriver Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Värst skulder och störst rabatter

Vi listar fastighetsbolagens skulder och rabatter. Ränteproffset Thomas Pohjanen guidar till var räntan bör landa. Sofia Ullerstam hittar svenska småbolag i månadens fondtopp.

Smarta pengar: Starkt recept i Linc

Vi intervjuar Karl Tobieson, vd i Linc, investmentbolaget som placerar i medicinteknik och läkemedelsbolag. Vi tittar även närmare på aktien och gillar numera värderingen.

Special: Sjunkbomber med chans till revansch

Vi listar aktierna som har rasat mest och sätter betyg på deras chanser att ta revansch.

Tema: Sikta på tio gånger pengarna

Av fjolårets portfölj med potentiella tiotaggare har en hittills gett fem gånger pengarna. Nu går vi på jakt igen och plockar ut ett nytt knippe kandidater.

Analys: Vi stuvar om efter rapporterna

Vi fortsätter att ta hem vinst i aktier som har närmat sig våra riktkurser när rapportperioden för första kvartalet nu i stort sett är avverkad. Samtidigt kastar vi ut några grova besvikelser och lägger till fyra färska case.

Teknisk analys: Stark trend i guld och verkstad

Vår tekniske analytiker Ingemar Carlsson pekar ut trenden för börsen. Han ringar bland annat i in tre aktier som följer den uppgången för guldet och verkstadsaktier.

Trender: Räntetoppen är nära

Märtha Josefsson analyserar de senaste signalerna om konjunktur, räntor och börs. Hon konstaterar att toppen för räntorna är nära men är beredd på bakslag.

Alternativa: Bottenkänning för vete

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson är skeptisk till placeringar i olja men ser goda möjligheter för att börsnoterade instrument för vete nått botten.

Krönika: Överdriven oro för fastigheter

Agnetha Jönsson går igenom storbankernas rapporter. Hon konstaterar att omvärldens oro för att fastighetsmarknadens problem ska drabba bankerna är överdriven.