Nu är Placeringsguiden nummer 4 på väg ut till prenumeranterna. Det nya numret domineras förstås av den radikalt ändrade börsscenen i spåren av coronapandemin. Vi tittar bland annat närmare på medicin- och bioteknikbolag, techbolag som kan vara vinnare när vi arbetar hemma och så stuvar vi om i portföljen.

Ledare: Placera som en långsiktig opportunist

Opportunistiska köp kan ge rejäl belöning. Om de görs i aktier du gärna äger långsiktigt blir det lättare att stå ut om börsen ska ner igen innan coronakrisen ridits ut. Raset har gått fort men för börsen totalt liknar det inte en krisvärdering, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Fyndköp och bottenjakt

Vi zoomar in hur företagsledningar, aktieanalytiker och placerare agerar med ny guidning, nya prognoser och förändrade aktiekurser i storbolagen. Vi intervjuar även lågriskförvaltare om chanser och risker i företagsobligationer efter raset. I fondtoppen hittar vi amerikanska korträntefonder medan energifonder dominerar i botten.

Special: Smarta pengar i läkemedel

Globala läkemedelsjättar har som grupp backat mindre än börserna. Bland Stockholmsbörsens mindre medicin- och bioteknikaktier är det viktigare att pricka rätt. En bra metod är att ta rygg på en miljardär. Vi tittar närmare på tungviktaren Bengt Julanders portfölj och gillar särskilt tre av aktierna.

Special: Techvinnarna när vi jobbar hemma

Börsraset drabbar även techjättarna som står för en avgörande del av USA-börsen. Trots att de fortsätter att göra vinst, har gigantiska kassor och mycket talar för att de går ännu starkare ur coronakrisen.

Aktier: Vi stuvar om inför våren

Bland undantagen som står rejält på plus för den senaste månaden hittar vi gamingaktien Paradox. Börsscenen har förändrats radikalt på kort tid. Vi stuvar om i vår lista, tar in större bolag och aktier med defensiva kvaliteter i portföljen och fyller på listan med tre nya aktier, bland annat ytterligare en gamingaktie.

Teknisk analys: Revanschrally väntar i husen

Ingemar Carlsson räknar med en rejäl uppstuds och noterar att fastighetsaktierna hör till dem med stor potential för revansch. Han ringar också in nivåerna du bör ha koll på när uppstudsen stöter på patrull och ska ner igen.

Trender: Vinnare på coronakrisen bland småttingar

Björn Falkeblad gör en räd bland småbolagen på de alternativa aktielistorna. Där finns några som dubblat kurserna senaste månaden till följd av coronakrisen. Björn väljer ut tre aktier som han gillar inom vården.

Råvaror: Kollapsat oljepris vänder

Oljepriset är nere på nivåer som inte setts sedan början av 00-talet. Spekulationer om att nya överläggningar om produktionsbegränsningar i Ryssland och Saudiarabien kan sätta fart på priset.

Krönika: Läge för köp på ett års sikt

Torbjörn Iwarson summerar dramatiska skeenden på råvarumarknaden. Tajmning i den miljön kräver tur. Men den som kan placera med en horisont på minst ett år har ett bra läge att köpa aktier i råvarubolag.