Nu är ett färskt nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I nummer 4 går vi bland annat igenom de senaste börsintroduktionerna. Dessutom listar vi tio bolag som kan bli uppköpta. Som vanligt får du också de senaste kring PA-portföljen som fortsätter att gå urstarkt.

Ledare: Reklamen styr inte kursen i längden

Finansmarknaden är krass. I längden är vinster och tillgångar i fokus, inte medieexponering. Speglas inte potentialen i aktiekursen brukar det förr eller senare komma bud. Sedan Placeringsguiden senast listade tio budkandidater har fyra av dem köpts upp. Fler har omgetts av spekulationer vilket kan vara nog för att sätta fart på kursen, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Snabba klipp i introduktioner

Vi guidar till de senaste introduktionerna och konstaterar att flera av dem är högriskaktier där kursen rör sig rejält. Vi summerar även hur det går med de uppköpsbud som nu är aktuella, listar vinnare och förlorare bland fonder och dyker ner i investmentbolagens småbolagsportföljer i jakt på fynd.

Tema: Aktierna som är redo för uppköp

Vi går igenom vad som triggar uppköpsbud och sorterar ut tio aktier som stämmer på signalementet för uppköpskandidater. Vi guidar också till vad du bör tänka på för att ta ställning till ett uppköpsbud.

Aktier: Fortsatt vinstskörd på vår lista

Även denna månad har ett knippe aktier på vår lista klättrar över riktkurser. Vi tar hem vinster och fyller på med färska case. PA-portföljen håller sitt försprång mot börsen och tar denna gång in tre nya aktier.

Teknisk analys: Bottenfisken i sjunkna aktier

Börstrenden pekar vidare uppåt. I takt med att index närmar sig toppnivåerna från i höstas kommer högutdelare och aktier som inte hängt i börsuppgången mer i fokus. Ingemar Carlsson hittar tre eftersläntrare med köpläge.

Trender: Kronraset dopar vinster

Kronfallet bättrar på vinsterna för många börsbolag. Men det historiska sambandet mellan Stockholmsbörsen och kronkursen gör det svårt att använda valutan för att hitta köp- och säljlägen, skriver Anders Haskel.

Alternativa: Så sänker du risken med optioner

Vi förklarar den klassiska optionsstrategin covered call och hur den kan ge en extra slant om du för tillfället är skeptisk till börsen men vill behålla dina basaktier. Torbjörn Iwarson hittar vinstchans i råvaror som handlas i backwardation, då terminspriset för framtida leveranser ger en rabatt mot dagspriset.

Krönika: Förtroendekris kan ge köpläge i Swedbank

Magnus Alfredsson konstaterar att Swedbanks vinstnivå måste raseras för att motivera kursraset som följt på avslöjanden om misstänkt penningtvätt. Kursen kan falla mer men han ser redan köplägen.