Nu är Placeringsguiden nummer 3 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret tar vi bland annat upp fynd och fällor i virussmockan. Vi startar upp årets utdelningsportfölj och garderar oss mot kursfall i PA-portföljen. 

Ledare: Fynd och fällor i virussmockan

Räkna med att många redan har ögonen på bottennivån från augusti kring 1 500 för OMXS 30 som nästa station. Pengar du vill använda snart ska inte vara på börsen men den som tänkt vara nettoköpare de närmaste åren köper gärna billigare. Håll koll på insiders affärer under våren. Stabila företag med en bra långsiktig tillväxtplan blir kvar, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Börsbolagen som köper billigt i raset

Den amerikanska trenden att börsbolagen använder mer att sitt överskottskapital till att köpa sina egna aktier växer även på Stockholmsbörsen. Rätt skött kan återköpen bli en bra affär för aktieägarna som alternativ till utdelning, särskilt om de görs när kurserna fallit.

Aktuellt: Snabb revansch i Kinafonder

Kina låg först i virusraset och hämtade sig också först när främst aktier på Fastlandskinas börser studsade upp. Kina toppar månadens vinnarlista bland fonderna medan allt som rör olja rasade.

Special: 10 aktier för din globala kasse framtidsmat

Vi botaniserar bland börsens livsmedelsaktier som bjuder på både konjunktursäkra kassaflöden och en mer experimentell meny inom alternativa näringar och food tech.

Tema: Årets nya utdelningsportfölj

Vi går återigen på jakt efter stabila udelningsaktier. Årets mix ger en direktavkastning på 6,5 procent.

Aktier: Vi garderar oss mot kursfall

Vi sänker risken i portföljen genom att byta ut två högriskaktier och lägger dessutom en del av kassan i en börshandlad fond som ökar i värde om börsen faller. Trots rasen på börsen sprider några nytillkomna små snabbväxare glädje på vår aktielista, bland dem Jetpak och Lime. Tre nya aktier kommer in på listan.

Teknisk analys: Läkemedel har mer att ge

Räkna med fortsatt rejäla svängningar på vårbörsen. Astra Zeneca hör till aktierna som har mer att ge när en paus är avverkad.

Trender: Centralbankerna rycker ut igen

Märtha Josefsson summerar värderingarna på USA-börsen och jämför med hur det sett ut vid bubblor tidigare i historien. Och utgångspunkten i världsekonomin när centralbankerna nu återigen rycker ut för att stabilisera finansturbulens.

Alternativa: Vi granskar P2P-lånen som ger ränta

Vi testar de nya ränteaffärerna där förmedlarna lockar med 5-8 procents avkastning om du lånar ut sparkapital via en portfölj låntagare bland privatpersoner och företag. Våra tre låneportföljer med riktiga pengar har så här lAlternativa: Virusutbrott ger guldfeberr. tiga pengar har så här l sparkapital via en portfölj låntagare bland privatpersoner ocångt gått bra och vi väljer en favorit.

Alternativa: Virusutbrott ger guldfeber

Vi tittar närmare på trenden för guldpriset som rusat i coronaoron och höjer aktier som jätten Barrick och svenska Lundin Gold.

Alternativa: Köp olja efter prisraset

Vår råvaruexpert ser ett gott läge att börja dumpa guld och i stället fylla på i oljeexponerade placeringar som något av de stora oljebolagen.

Krönika: Så sänker du risken i virusfrossan

Magnus Alfredsson går igenom placeringarna som drar ned risken i portföljen. Han tror det är smart att tills vidare nöja sig med en blygsam ränta på 1 procent och att ha torrt krut för bottenfiske längre fram.