I det nya numret sätter vi bland annat ihop en portfölj med bra utdelningsaktier. Vi tittar också närmare på hur börsens insiders agerat i vinter samt gör en del förändringar i vår modellportfölj som gått urstarkt i år.

Ledare: Koppla in turbon i portföljen

Pålitliga utdelare ses ofta som lite trista, men kan vara en turbo i portföljen som inte sällan underskattas. Placeringsguidens årliga utdelningsportfölj har på 16 år gett 1 080 procent, ett årssnitt på knappt 16,7 procent som talar för att där finns något att hämta, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Köpsugna chefer och revanschrally i tech

Börsens insiders utnyttjade kursfallet i fjol till att fylla på portföljen och låg även i februari på köpsidan. Vi sorterar ut börsbolagen där chefernas köp och försäljningar ger tydliga signaler. Vi tar också en titt på revanschrallyt i teknologiaktier och fonderna som gynnas av det.

Tema: Nu laddar vi utdelningsportföljen för 2019

För 17:e året i följd sätter Placeringsguiden ihop en årsportfölj med bra utdelningsaktier. Fjolårets upplaga gick bättre än börsen, trots ett tvättäkta bankras i Swedbank. Vi listar också börsbolagen som höjer och sänker utdelningen mest, samt de som slopar och inför utdelning i år.

Intervju: Lyfter flyger ur luftgropen

SAS vd Rickard Gustafson har ett rekordår bakom sig. I en lång intervju med Placeringsguiden berättar han om planerna för nya långlinjer, pilotförhandlingar och en av flygets ödesfrågor – hållbarhet.

Aktier: Rivstart för vår portfölj och vinster på listan

Vår aktieportfölj har fått en bra start på året. Vi skördar ytterligare en snabb vinst och tar denna gång in två nya aktier. På vår aktielista summerar vi sex fina vinsthemtag denna månad, skruvar på våra riktkurser och prognoser efter rapporterna och lägger till tre nytillskott.

Teknisk analys: Mer att hämta efter väntad rekyl

Vår tekniska analytiker Ingemar Carlsson tar ut riktningen efter årets börsrally. Härnäst väntar han in en rekyl nedåt, men räknar med att det finns mer att hämta när den är klar och ringar in två aktier som ligger bra till inom läkemedel och bygg.

Trender: Mjukare centralbanker höjer börsen

Märtha Josefsson summerar vad som hänt sedan börserna störtdök i slutet av fjolåret och därefter vände upp med kraft. En viktig pusselbit är nya budskap från de stora centralbankerna.

Fonder: Kina klättrar på topplistan

Kinesiska fastlandsaktier har satt rejäl fart och det Kinafonder som stigit uppåt 20 procent sedan årsskiftet. Vår fondskribent Sofia Ullerstam hittar även Vietnam och läkemedel bland månadens vinnande fondteman.

Alternativa: Uppåt för reala fonder och guld

Vi pekar ut fem fonder för reala placeringar i fastigheter och infrastruktur som gillas i lågräntemiljön. Vår råvaruepert Torbjörn Iwarson tittar även närmare på prisuppgångarna för koppar och guld och ser en ljus fortsättning för den ena av metallerna.

Krönika: Tre toppval för din globala utdelningsportfölj

Marcus Hernhag avslöjar att han bara har knappt hälften av sitt eget sparkapital på Stockholmsbörsen. Och plockar ut tre utdelningsfavoriter av ett slag som du inte hittar hemma.