Nu är Placeringsguiden nummer 2 ute. I det nya numret gör vi bland annat en snabbsummering av rapportperioden. Dessutom tittar vi närmare på gamingbranschen. Som vanligt får du också de senaste uppdateringarna kring vår modellportfölj.

Ledare: Mindre hokus pokus om vinsterna

Placeringstemat TMT med teknologi, medier och telekom har gått från förhoppningar till mer av rätt traditionella affärsmodeller. Kombinationen av hög tillväxt och lönsamhet gör de stora spelförläggarna till en rar karamell om riskerna hanteras rätt, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Godkänt från tungviktarna

Vi gör en snabbsummering av tungviktarnas bokslutsrapporter och vad de säger om fortsättningen.

Fondtrender: Tech i topp när Kinafonder faller

Allt med direkt bäring på Kina och råvaror drabbas av fall men USA och techfonder knallar vidare uppåt.

Tema: Heta placeringar för din globala tillväxtportfölj

Gamingbranschen växer, både för företagen som utvecklar datorutrustning, de som skapar och ger spelen och ytterligare fler som arrangerar turneringar och event inom e-sport. Vi listar aktierna och fondera du bör ha koll på för att din globala gamingportfölj.

Intervju: Jørgen Lindermann, MTG

Stenbecksbolaget MTG har dumpat tv-affärerna och satsar helt på att utveckla gamingindustrin. Vd Jørgen Lindemann ser en multimiljardmarknad som kan fungera som traditionella publiksporter som fotboll och som kommer att ta en betydande andel av deras reklam och sponsorpengar.

Aktier: Årets första vinst och nya aktier på listan

Vår aktieportfölj håller jämna steg med index och tar hem årets första vinst i en techaktier som har inlett året starkt. Pengar placerar vi om i två andra aktier från vår lista, som denna månad fylls på med tre köpvärda nytillskott.

Teknisk analys: Uppåt för skog och kulor

Vår tekniske analytiker Ingemar Carlsson ringar in två aktier där trenderna ännu pekar upp – och ger riktvärden att ha koll på för börserna i Stockholm och New York.

Trender: Mikroaktierna som klår sumoklassen

Småbolagen som grupp har satt avsevärd fart sedan i höstas och utklassar indexen för större bolag. Småbolagsexperten Björn Falkeblad botaniserar i utbudet och hittar tre som han tror går mot en ljus framtid.

Alternativa: Lönande räntor, virus och oljeras

Vi går på jakt efter ränteplaceringar som i relativt korta perspektiv kan ge avkastning som sannolikt är bättre än den billiga kostnadsräntan på kvarskatten. Fonder med företagsobligationer är det vi fastnar för. Vi tittar även på effekterna på finansmarknaderna av oron för en virusepidemi, med prisuppgångar på guld och obligationer men fall för basmetaller och olja. Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson ser oljeprisfallet som ett köpläge.

Krönika: Se upp när rabatten blir överpris

Johan Markwall tittar under motorhuven på börsens investmentbolag. De har utklassat placeringar i Sverigefonder men köper du ett snarare än hela knippet bör du ha koll på hur rabattnivån förändras och ett enskilt innehav står för större delen av portföljen.