Nu är Placeringsguiden nummer 2 2023 ute. I detta nummer guidar vi bland annat till svaren på de viktigaste frågorna i rapportfloden. Vi kollar även in vilka aktier som insiders köper och säljer. Dessutom tar vi oss en titt på redarmiljardären Saléns portfölj. Som vanligt har vi också flera spännande aktiecase.

Ledare: Apple visar vägen ur världsfabriken Kina

Flytten av produktion till Kina vänder, även för jättar som Apple som tidigare gått i täten med globala leveranskedjor. De som tar hand om produktion som flyttar hem till Sverige är vinnare.

Aktuellt: Rapporter, insiders och blankare

Vi guidar till svaren på de viktigaste frågorna i rapportfloden och konstaterar att storbolagen knappast är i kris, trots att alla spanar efter tecken på lågkonjunktur. Vi kollar även in vilka aktier som insiders köper och säljer och de mest blankade aktierna som nu har satt fart på börsen.  

Fondtrender: Tech är hett igen

Vi hittar återigen amerikanska teknikfonder i månadens fondtopp.

Smarta pengar: Redarmiljardären Saléns portfölj

Vi träffar Staffan Salén och diskuterar hur han investerar.  

Tema: Vinnare när fabrikerna flyttar hem

Vi spanar in trenden mot att fler storföretag nu tar hem vital produktion för att bli mindre sårbara. Och listar börsföretagen som bör dra nytta av trenden.

Aktier: Vi skördar vinster

Flera aktier klättrar över våra riktkurser på vår aktielista. Vi tar hem vinster och fyller på med färska case. Även vår aktieportfölj har fått en bra start.

Teknisk analys: Uppåt för bank och spel

Ingemar Carlsson pekar ut trenden för börserna i Sverige och USA – och hittar aktier inom bank och spel som bör har mer att ge.  

Special: Stockpickerns enkla vinnarformel

Vår artikelserie och skickliga placerare som går sin egen väg för att slå index fortsätter. Nu träffar vi småbolagsförvaltaren Carl Sundblad.

Trender: Heta ETF:er för din globala portfölj

Det stora utbudet börshandlade fonder för i stort sett varje placderingsidé försvann för några år sedan på grund av EU-regler. Nu är utbudet åter stort med europeiska fonder – och vi spanar in vilka som är populärast.

Alternativa: Det kommer bättre köplägen

Torbjörn Iwarson tvivlar på det goda konjunkturscenario som årets branta börsuppgång tycks sikta på. Han tror det kommer bättre köplägen för både aktier och exempelvis olja.

Krönika: Nästa bubbla skapar nya förmögenheter

Marcus Fridell följer upp spruckna bubblor och spanar efter nästa tema som kan få kurserna att dra i väg till oanade höjder för en tid.