Nu är ett rykande färskt nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret intervjuar vi bland annat tre erfarna stockpickers som berättar vilka aktier de helst placerar i just nu. Dessutom kollar vi närmare på hur börsens insiders agerat. Som vanligt kan du också läsa våra senaste aktieanalyser och köprekommendationer samt ta del av förändringarna i aktieportföljen.

Ledare: Skarp varning när piloten skjuter ut sig

Stämningen är het på börserna. Lite väl het för den som söker värdeskapande över tid snarare än snabba flöden av placeringskapital. Mest omtalat är Gamestop men i flera har kurserna inte längre något samband med vad som finns i företagen nu och på sikt. När ledning och storägare säljer är det en skarp varning, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Skräll i vinst och utdelningar

Vi sätter betyg på storbolagens rapporter och hittar rejäla vinstskrällar. Dessutom kollar vi in jättarna som återigen lättar på kassa när utdelningarna som ströps i fjol ska ut samtidigt som årets utdelningar står på tur med goda företagsvinster i boksluten.

Fonder: Flyt för fonder i tillväxtländer

Kinafonder har satt av i kanonfart i årets start och fjolårets coronaras är nu knappt synbart i indexkurvan för Fastlandskinas börser. Men den som söker potential för revansch kan ha mer att hämta i Latinamerika vars fonder nu stiger snabbt från betydligt lägre nivåer.

Fokus: 16 toppaktier – så agerar stockpickers i börsrallyt

Vi summerar börsens färska all time high. Och intervjuar tre erfarna stockpickers om hur de ser på börsutsikterna efter färska rallyn och i vilka aktier de helst placerar i nu.

Tema: Aktier som insiders köper och säljer

Efter coronaraset förra året var insiders ovanligt aktiva och köpte aktier i sina bolag. Nu efter färska kursrekord är andelen aktier som insiders säljer avsevärt större. Vi listar aktierna som sticker ut både bland säljare och köpare – och hittar några favoritkandidater för köp.

Analys: Fortsatt vinstskörd på vår lista – och fem nya case

Vi fortsätter att skörda vinster på vår aktielista vartefter våra riktkurser överträffas. Den här gången lägger vi också till fem nya aktier efter analyser som landat i köprekommendationer. En av dem kommer även in i vår aktieportfölj som både får ros och ris i rapportfloden.

Teknisk analys: Stark trend pekar vidare upp

Vår tekniska analytiker Ingemar Carlsson sammanfattar läget med färska all time high på börserna i New York och Stockholm. Har ringar även in två svenska aktier som ger signal för långsiktiga uppgångar.

Trend: Riskaptiten gynnar aktieknattarna

Småbolagslistornas aktier fortsätter att växa med nylistade tillskott och levererar bättre avkastning än storbolagen. Vi tittar närmare på tre, varav en spelaktie som nyligen noterades på First North även kommer in på vår lista med rekommenderade aktier.

Alternativa: Drama i silver och nya rekord för bitcoin

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson tittar närmare på rusningarna i silverpriset som tycks dras med i spekulationsvågorna som bland annat plötsligt höjt och raserat den amerikanska aktien Gamestop. Bland alternativa trender noterar vi att Elon Musk handlar bitcoin.

Krönika: Ingen affär för en smålänning

Marcus Fridell inspireras av den framlidne aktieprofilen Aktiestinsen som var förtjust i att betala 50 öre per krona i investmentbolag som handlades med rabatt på börsen. Just nu är förhållande det omvända – en krona kan kosta uppåt 1,50 kr på börsen – och insiders lättar på sina innehav.