I årets sista utgåva av Placeringsguiden tittar vi bland annat på hur insiders agerat den senaste tiden. Dessutom uppdaterar vi ”hundportföljen” inför 2022. Vi kollar också på bolagen som gynnas av ett ökat antal digitala möten.  

Ledare: Skarp signal när storägare säljer

Aktier som insiders köpt i början av året har gått avsevärt än aktierna som insiders sålt. Det är särskilt värt att notera där försäljningarna nu fortsätter och där kursen rasat och nu lockar insiders till köp, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Insiders fyndköp och starkaste fonderna

Vi granskar de senaste aktieaffärerna bland dem som känner börsbolagen bäst. Och vaskar fram tre tydliga köpsignaler och tre som signalerar sälj. Bland månadens starkaste fonder hittar vi lyxkonsumtion, elbilar och fastigheter.

Special: Trading med Placeringsguiden, del 2

I andra delen av Trading med Placeringsguiden går vi vidare med money management. Läs om hur du väger risk mot möjligheter i kortsiktig handel och en enkel formel för hur mycket kapital du ska satsa.

Smarta pengar: Grön succé för byggmästaren

Byggmästare AJ Ahlström har mer än sexfaldigat värdet på portföljen. Mikael Ahlström berättar om sina investeringar.

Tema: Nya hundportföljen 2022

Vårt urval av aktier med inspiration från klassiska strategin Dogs of the Dow gick utmärkt i fjol. Nu laddar vi om portföljen med utdelningsstarka aktier.

Analys: Vinsthemtag och tre nya case

Efter en stark uppgång tar vi hem en fin vinst i Björn Borg. Samtidigt fyller vi på listan med tre nya case och gläds åt en smakstart för båttillverkaren Nimbus i vår aktieportfölj.

Teknisk analys: Castellum trotsar rekylen

Ingemar Carlsson guidar till nivåerna du bör ha koll på när Stockholmsbörsen övergått i fallande trend. Han ringar också in Castelllum som står stabilare bland fastighetsaktierna som är kvar i stigande trend.

Tech: Vinnarna när vi har möte på nätet

Jan Lindroth ser närmare på Zoom och andra tjänster som fått ett fantastiskt uppsving när videomöten på nätet blivit det normala sättet att träffas. Hans favorit finns i Norge.

Alternativa: Sälj kaffe och köp soja

Torbjörn Iwarson analyserar torka och väderfenomen och ser tydliga säljsignaler i kaffe där priset rusat och köpläge i soja. Bland övriga trender noterar vi kraftiga fall för kryptovalutor, högre räntor och svagare krona.

Krönika: Dumma pengar styr när indexfonder haussar

Indexfonder kastar pengar efter aktier som finns i vissa index, oavsett vad de kostar. Marcus Fridell pekar ut aktier som rusat av helt andra skäl än vad som händer i företagen.