Nu är årets sista Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I nummer 12/2020 sätter vi med hjälp av strategin ”Dogs of the Dow” ihop en portfölj för 2021 med revanschkandidater som ger utdelning. Vi tittar också närmare på några spännande case bland småbolagen. Som vanligt kan du läsa om de senaste förändringarna i PA-portföljen.

Ledare: Ett riktigt hundår gör bästa affärerna

De som varit med om en krasch där verksamheters överlevnad inte är given förstår riskerna, men kan också förundras över hur sunda byggen slumpats bort. Och att kraften i en återhämtning nästan alltid underskattas när den väl har börjat. Placerare har nu successivt börjat snegla mer åt ett sådant scenario, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Dogs of the Dow, utdelare och vinnande förlorare

Vi tar en titt på den klassiska strategin Dogs of the Dow och sätter ihop en egen hundportfölj för 2021 med revanschkandidater som ger utdelning. Vi listar också de tryggaste preffarna som ger över 5 procent i direktavkastning och konstaterar att de är de tidigare förlorarna som nu är hetast i fondtoppen.

Trend: Heta småttingar i sol, spel och tech

Fear & Gread index pekar på extrem girighet på marknaderna och den höga riskviljan bland placerare gynnar småbolagsaktier. Björn Falkeblad kollar in var som rör sig i mikroklassen och lyfter fram tre spännande case.

Tema: Så tar du rygg på Axismiljardären

Entreprenören Martin Gren gjorde den ovanliga resan att ta en innovation från grunden till börsen storbolagslista innan Axis blev uppköpt. Det ger skäl att titta närmare på vilka techbolag på börsen som han engagerar sig idag. Vi har listan.

Aktier: Sköna vinsthemtag och tre nya case

Flera av aktierna på vår lista har gått riktigt bra den senaste månaden och fem lämnar listan med goda vinster. Vi biter även av ett innehav som inte levererat och lägger denna gång till tre färska nytillskott som vi analyserar med en köprekommendation.

Teknisk analys: Trenderna vänder inför 2021

Ingemar Carlsson spanar in börserna i USA och Sverige och vad färska rekord för indexen säger om fortsättningen. Han ringar också inte en gruvaktie och en teleoperatör som vänt upp upp i lovande trender.

Trender: Små djur blir stora affärer

Agnetha Jönsson tar fram aktierna bakom den allt hetare husdjurstrenden på finansmarknaderna. Två av favoriterna hittar vi på de nordiska börserna.

Alternativa: Börsen hintar om rå hausse

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson reder ut drivkrafterna just nu bakom olja och guld. Han ser en stark allmän återhämtning i ekonomin och ställer in sig på att börsuppgången vi redan sett förebådar ett bra drag i råvarupriserna för den som köper en bred indexfond.

Krönika: Efter torkan kommer utdelningsregn

Magnus Alfredsson ser ett riktig bra utdelningsår framför sig. Han avslöjar fyra favoriter i olika klasser.