Nu är ett rykande färskt nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret guidar vi till tre aktuella uppköpsbud. Vi summerar också börsens alla avknoppningar sedan 2000 samt tittar närmare på tio ETF:er som vässar din portfölj.

Ledare: Nu går jakten på börsens guldägg

Högre värderingar ger nya riktmått för vad delar av företag kan bli värda om de noteras som egna börsbolag. Brist på tillväxt och ett övermått placeringsivrigt kapital driver på och samma mekanismer driver även på uppköpsbud. Avknoppningar och uppköp blir ett spännande placeringstema 2020, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Bud, noteringar och medicinrally

Vi guidar till tre aktuella uppköpsbud, summerar premierna i det senaste årets uppköp och ser förutsättningarna för en budfest på Stockholmsbörsen framöver. Vi tittar även närmare på en succéartad börsdebut för Erik Selins K-fastigheter. I månadens fondtopp dominerar mediciner och bioteknik, det placeringstema vi skrev i Placeringsguidens novemberutgåva.

Tema: Börsens dolda värden

Vi summerar Stockholmsbörsens alla avknoppningar sedan år 2000 och konstaterar att det är ett lönsamt placeringstema att ta rygg på. Vi guidar också till aktierna du bör ha koll på just nu inom avknoppningstemat.

Intervju: Per Lindberg, Epiroc

Det krävs mycket metall när allt ska elektrifieras och kopplas upp. Epiroc gör maskinerna som gräver fram metallerna och aktien stiger sedan avknoppningen från Atlas Copco i fjol. Vd Per Lindberg ser ljuset för konjunkturen och räknar med att maskinbeställningarna tar fart igen när han om några månader lämnar över vd-posten till efterträdaren Helena Hedblom.

Aktier: Vår portfölj drar ifrån börsen

Lyckade aktieval har gett vår modellportfölj ett rejält försprång mot börsen med en avkastning på nästan 30 procent så här långt. På vår bredare aktielista där vi följer upp aktier vi har analyserat och rekommenderat går kurserna över våra riktkurser för många och vi tar hem vinst i tio aktier denna månad. Listan fylls på med tre heta case.

Teknisk analys: Börsen på väg mot nya all time high

Den starka trenden som visar sig under förvintern pekar vidare mot nya rekordnoteringar i USA och för Stockholmsbörsen. Ingemar Carlsson ringar in de kritiska nivåer du bör ha koll på för börsen och två aktier som har mer att ge.

Trender: Tio ETF:er som vässar din portfölj

Utbudet av europeiska börshandlade fonder  (ETF) har ökat rejält sedan det tog stopp för de populära fonderna från USA för två år sedan. Marcus Fridell guidar till utbudet och väljer ut tio spetsfonder för din globala portfölj med tillväxtteman inom bland annat grön energi.

Alternativa: Mer värde i ratade aktier

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson hittar ett klassiskt case för värdeinvesterare i oljeaktier som pressas ner när stora kapitalförvaltare anpassar sina portföljer till hållbarhetskriterier.

Krönika: Hernhags bästa framtidsaktier

Marcus Hernhag avslöjar sina favoriter bland tillväxtaktier som värderas högt men har framtiden för sig.