I Placeringsguiden nummer 11 2022 spanar vi bland annat efter tacksamma uppköpsobjekt. Vi träffar Roger Akelius som åter börjat köpa svenskt över börsen. Ingemar Carlsson pekar ut tre aktier i stigande trend och som vanligt får du veta hur vi agerat i aktieportföljen.

Ledare: Unikt kursrally

Kraschade kurser kan snabbt dubblas. Det finns skäl att sikta högt för fonder, miljardärer och vanliga sparare som är tålmodiga och tar för sig det närmaste halvåret, skriver chefredaktören Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Chans till bud och dubbling efter ras

Det är bäddat för fler uppköp efter kursrasen och vi spanar efter tacksamma objekt. Vi intervjuar också förvaltaren till Prior Nilssons nya fastighetsfond som startar med sikte på kursdubblingar.

Smarta pengar: Miljardärens magiska tajmning

Vi träffar Roger Akelius som nu åter börjat köpa svenskt över börsen med sällsynt god tajmning.

Tema: Fastigheter

Kollapsen för börsens fastighetsaktier sedan årsskiftet ger läge att skilja ut stabila fynd från ruckel för chanstagare.

Analys: Vi stuvar om efter rapporterna

Beijer Electronics hör till glädjeämnena när vi summerar nyheter och kursreaktioner kring kvartalsrapporterna. Vi säkrar vinster, gallrar ut, lägger till nya case och placerar om i vår aktieportfölj.

Teknisk analys: Tre aktier i stigande trend

Ingemar Carlsson pekar ut trenden och nya case.

Trender: Brittisk krasch en varning

Märtha Josefsson rapporterar om det senaste från investerarfronten och reflekterar över vad som just hänt påden brittiska räntemarknaden:

Alternativa: Aktiv handel och guldläge

Vår artikelserie om kapitalflöden på börsen fortsätter med del 4 och bland annat kurspress vid nyemissioner. Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson börjar snegla åt nytt köpläge för guld.

Krönika: Bästa strategin

Marcus Hernhag benar ut vad han vill se i börsbolag för att satsa långsiktigt.