Nu är Placeringsguiden nummer 11/2021 ute. I det nya numret listar vi bland annat tio taktiska aktier för vintern. Vi tittar också närmare på streamingbolaget. Dessutom har vi tagit fram en ny upplaga av ”guruportföljen”. Självklart får du också ta del av de senaste ändringarna i vår aktieportfölj.

Ledare: Konsten att köpa dyra vinnare

På riktigt lång sikt vinner kanske flera av börsens mest firade tillväxtstjärnor, men i skuggan av dem finns ännu aktier som värderas lägre relativt vinstlyften. Några finns i årets upplaga av vår guruportfölj, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Tio taktiska aktier för vintern

Aktier med hög utdelningspotential har chans till en extra skjuts innan de kommer mer i fokus framåt våren. Vi sätter ihop en taktisk portfölj med tio vintercase. I månadens fondtopp är svenska småbolagsaktier och fastigheter åter i topp, medan fonder för Latinamerika har det kämpigt.

Special: Trading med Placeringsguiden, del 1

Häng med vår nya serie om hur erfarna och nybörjare arbetar konkret med kortsiktiga aktieaffärer.

Smarta pengar: Robert Ahldin

Digitalisering och hållbarhet är i fokus när investeraren Robert Ahldin vill ta sin aktieportfölj till börsen.

Tech: Kriget om tittarna i streaming

Kriget mellan streamingtjänsterna är stenhård och alla techjättar är med. Vi tittar närmare på Netflix, Nent, Telia och Net insight.

Tema: Åtta nya fynd i guruportföljen

Förra året lät vi oss inspireras av fondlegendaren Peter Lynch och hans GARP-modell för att hitta aktier med prisvärd tillväxt. Det blev en avkastningssuccé. Nu gör en ny upplaga av guruportföljen med åtta case.

Analyser: Vi stuvar om i portföljen

Efter höstens rapporter plockar gör vi en rejäl rockad och plockar in fyra nya aktier i vår aktieportfölj. Utöver dem kommer ytterligare två köpvärda aktier in på vår längre lista med aktier vi analyserat med riktkurs.

Teknisk analys: Rapportvinnare har mer att ge

Ingemar Carlsson guidar till nivåerna som behöver erövras för att börsen åter ska vända stadigare uppåt. Bland rapportvinnarna som har mer att ge ringar han in en kontanthanterare.

Trend: Risken ökar när Fed lättar på gasen

Märtha Josefsson går på trendspaning bland inflationssiffrorna. Räntehöjningar kommer – frågan är hur snabbt.

Alternativa: Vetepriset rusar i torkan

Torbjörn Iwarson reder ut varför vetepriset drar i väg och har en tydlig slutsats om fortsättningen.

Krönika: Bankerna delar ut kassorna

Agnetha Jönsson summerar storbankernas rapporter och guidar till planerna för deras ovanligt stora kassor.