Nu är ett rykande färskt nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I nummer 11/2020 tittar vi bland annat på rymdaktier för placerare med långt perspektiv. Vi kollar också närmare på den legendariske förvaltaren Peter Lynch formel och listar aktier utifrån hans metodik. Dessutom får du som vanligt det senaste om vår modellportfölj.

Ledare: Spel mot ett mål i riggad börsmatch

USA:s techjättar stiger igen. En demokratisk president men republikansk senat kan leda till att Fed agerar mer kraftfullt. Det förstärker bilden som centralbankerna skapat att börsen är en riggad match som bara spelas på ena planhalvan mot ett mål. Det gynnar cykliska industriaktier men för långsiktiga förblir de populära tillväxtaktierna förstahandsval, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: USA, stimulanser och vaccin i fokus

Vi visar hur börsen gått före och efter amerikanska val. Och hittar tydliga triggers för uppgång med stora stödpaket på väg och kommande nyheter om coronavaccin. Vi sätter även globalfonder under lupp och konstaterar att sparare som vill sprida risker i stället sitter med en mycket hög andel IT och politisk risk i USA. Dessutom summerar vi övervägande goda nyheter från storbolagens rapporter.

Special: Miljardärers aktier med kurs på rymden

Vi listar amerikanska och svenska rymdaktier för placerare med långt perspektiv. Där finns mindre kända namn men också välkända miljardärer som Elon Musk, Jeff Bezos och Richard Branson i fronten.

Tema: Vinnare med guruns formel

Den legendariske förvaltaren Peter Lynch gjorde en förmögenhet på en metodik som sållar bort förlustbolag och lyfter fram bolag som värderas lågt relativt sina växande vinster. Vi går i hans fotspår och listar 60 GARP-kandidater och ser närmare på dem vi gillar bäst.

Aktier: Högre riktkurser efter starka rapporter

Vi går igenom nyheterna på vår aktielista efter höstens rapporter och ser bland annat skäl att höja våra riktkurser för Knowit och Proact. Portföljen möblerar om med tre nytillskott och vi analyserar tre färska köpcase.

Teknisk analys: Starkt trend i USA veknar

Den oerhört starka börstrenden sedan botten i våras har tappat fart under hösten. USA-valet och ökad smittspridning bidrar till att USA-börsen har noterat en lägre topp som innebär en fallande trend. Här på hemmaplan hör Stora Enso till storbolagen som lämnat en stark kvartalsrapport

Trender: Alla åker med när Fed kör tåget

Märtha Josefsson summer börsutsikterna och vad alla investerare talar om på det årliga börsseminariet i New York. Hon är rätt optimistisk till börsen efter valet.

Alternativa: Bäddat för råvaruboom

Torbjörn Iwarson ser uppenbara skäl för rejäla uppgångar i nedtryckta råvarupriser när stora stimulanser sätts in och bättre tillväxt väntas nästa år. Bland alternativa trender noterar vi att guldpriset är på uppgång igen och att oljepriset ännu inte kommit loss från en långvarig nivå kring 40 dollar per fat.

Krönika: Bättre strategi än allt eller inget

Agnetha Jönsson konstaterar att börsen mycket väl kan stiga i ytterligare tio år när stora investerare inte ser något alternativ till aktier och penningpolitiken hjälper till. För den som ändå vill gardera sig har hon bättre strategier än att tänka ”allt eller inget”.