Nu är Placeringsguiden nummer 11 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret tittat vi bland annat närmare på åtta intressanta läkemedelsaktier. Vi pratar också med Balders grundare -  multimiljardären Erik Selin – och tar dessutom en titt på hans privata portfölj. Som vanligt får du också veta vilka ändringar som gjorts i PA-portföljen.

Ledare: Hälsosam dos medicin

Många hoppas på en inbromsning snarare än recession, men det skadar inte att blanda in ett mått affärer som inte följer övriga ekonomin. Läkemedelsbranschen rymmer stabila kassakor men ett hett noteringsklimat har ökat antalet förlustbolag rejält. De lär få svårt att finansiera sig om det kärvar rejält i världsekonomin, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Allt time high, utdelningsrekord och rabatter

Börsindex OMXS30 har till slut gått över sin mer än fyra år gamla rekordnivå och Sverigefonder tronar i månadens fondtopp. Kvartalsrapporterna som bidragit till börsrekordet ger även stöd för ett kommande rekord i utdelningar. Vi noterar dessutom att rabatterna i investmentbolagen har rört sig rejält och ser ett läge att byta ut den gamla favoriten Lundbergs mot de som blivit billigare.

Tema: Åtta aktier för ditt börsapotek

Läkemedel är ett klassiskt placeringstema när konjunkturen viker. Vi granskar utbudet på Nordens börser och ordinerar åtta aktier för chanstagare och trygghetssökande i börsens medicinskåp.

Intervju: Erik Selin

Balder har gett över 30 gånger pengarna sedan noteringen och kan bli avsevärt större, enligt grundaren Erik Selin. Vi intervjuar honom om utsikterna och tar också en titt i den 52-årige multimiljardärens privata aktieportfölj.

Aktier: Bra fart på våra aktier

Våra nytillskott som Boule, Sinch och BTS går starkt på vår lista. PA-portföljen gör två byten och tar in krediter och IT i stället för gräsklippare och konsulter. Våra analytiker har vaskat fram tre nya köpvärda aktier och en chansning bland installatörer. Däremot hissar vi varningsflagg för Inission, kursraketen som vi gillade för ett år sedan har blivit för dyr.

Teknisk analys: Ny signal för börsen pekar uppåt

Stockholmsbörsens uppbrott genom flera år gamla motståndsnivåer ger en ny starkt signal att det finns mer att hämta på uppsidan under vintern. Vår tekniska analytiker Ingemar Carlsson guidar till vad du bör bevaka på börserna i Stockholm och New York. Och sorterar ut två aktier inom läkemedel och skog där handeln tyder på ett gynnsamt läge.

Trender: Trump på Twitter största hotet

Märtha Josefsson rapporterar från investerarkonferens i New York. Det kommande amerikanska presidentvalet är i fokus och konsekvenserna för världsekonomin och börsen. Optimisterna räknar inte med recession. Hon tar inte för givet att de har rätt.

Alternativa: Stabila gruvor och säker soja

Vi kollar in metalljättarnas rapporter och hittar stabila besked. Börsen ligger före ekonomin och frågan är om fallet från kurstopparna 2018 redan räknat in den kyligare konjunktur som nu syns. Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson är försiktig och intresserar sig bland annat för börshandlade certifikat för soja av andra skäl än konjunkturen.

Krönika: Dags att gå på defensiven

Magnus Alfredsson ser goda skäl att lägga in konjunkturtåliga affärer i portföljen och hittar bra kandidater inom telekom, livsmedel och välfärdssektorn. I den senare ser han minst 15-20 procents potential i Ambea.