I Placeringsguiden nummer 10 2022 tittar vi närmare på några långsiktiga case efter kursfallen och sätter ihop en portfölj för tålmodiga. Vi noterar också att många insiders handlat inför rapportperioden. Dessutom listar Ingemar Carlsson tre aktier i stigande trend.

Ledare: Gör checklistan som skyddar pengarna

Rutger Arnhult tvingas sälja i Castellum och är förmodligen inte den sista i sfärerna som vuxit snabbt med belåning. Möjligheten att vara uthållig och en placeringslikviditet bör ligga högt på checklistan för att skydda dina pengar, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Het dollar och kylig börs

Dyrare dollar har gett ett betydande tillskott på avkastningen mätt i kronor för utländska placeringar. Med färska rekordnivåer för valutan är det nu läge att växla tillbaka till Sverige. Vi intervjuar också analytikern Erik Hansén som i sina modeller ser utsikter till stabilare börs. Vi noterar även att ädelmetallfonder avancerar medan fastighetsfonder fallit brant.

Special: Trygga hamnar när det stormar

I stort sett alla tillgångar har fallit i år. Det ger chans för marknadsneutrala hedgefonder att glänsa. Vi intervjuar två förvaltare som har lyckats.

Tema: Drömaktier för långsiktiga

Börsen har fallit rejält sedan årsskiftet men smålistorna har fallit ännu mer. Vi letar långsiktiga case efter kursfallen och sätter ihop en portfölj för tålmodiga.

Aktier: Insiders köper inför rapporterna

Personer med ledande befattningar har fyllt på sina aktieinnehav inför rapportperioden på vår aktielista. Vi lägger till två färska case inom vården och ett inom vindkraft. I väntan på rapporterna håller vi en låg riskprofil i portföljen.

Teknisk analys: Tre aktier i stigande trend

Ingemar Carlsson guidar till nivåerna du bör ha koll på när börsen rör sig i höst. Och sållar fram tre aktier som trots ett bistert klimat ligger i stigande trender.

Alternativa: Fondjättar som driver aktiekurser

Marcus Fridell fortsätter sin artikelserie om aktiv handel med del tre som handlar om stora fonders kapitalflöden som påverkar kurserna. Torbjörn Iwarson ser just nu inga köpvärda tillgångar, inte ens oljeaktier, och föredrar tills vidare pengar på banken.

Krönika: Stabila banker i räntehöjningar

Agnetha Jönsson blickar in mot höstens rapporter. Hon konstaterar att storbankerna hör till undantagen som gynnas av räntehöjningarna och är en stabil komponent att lägga in i portföljen.