Nu är årets första nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret blickar vi bland annat tillbaka på det extrema börsåret 2020. Men vi tar också nya tag och drar igång årets aktieportfölj som nu även finns online för dig som är prenumerant.

Ledare: Vinnarna vänder krisen till något bättre

Årsrapporterna som nu är på väg blir högintressant läsning när pandemin har gett ursäkter både för att skyla över svagheter och för obekväma beslut som gör verksamheten starkare. Två omvända vinstvarningar tyder på att potentialen för revanschaktier inte är uttömd, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuell: Aktierna som steg mest och föll hårdast

Vi listar aktierna i börsens båda extremändar för fjolåret och tittar närmare på tre av de verkliga raketerna som ligger i starka tillväxttrender.

Fonder: Förnybar energi är hetast

Månadens fondtopp domineras av energi. Hetast av allt är fonder som placerar på olika sätt i det breda temat hållbarhet.

Nyhet: Vår digitala placeringsguide

Missa inte våra nya smarta sidor online som är exklusiva för betalande prenumeranter på Placeringsguiden. Här kan du bland annat ta del av förändringar i vår aktieportföljen redan innan tidningen kommer ut.

Nya aktieportföljen: Nio aktier i startfältet

Häng med från start när vi drar igång årets upplaga vår aktieportfölj. Nio aktier står på startlinjen och en slant i kassan redo för nästa uppdatering. Läs också om hur fjolåret slutade med en spurt förbi börsindex.

Aktier: Vinstrik skörd på vår lista

Börsåret har rivstartat och en hel räcka av våra aktier har klättrat över våra riktkurser. Vi tar hem ett knippe sköna vinster men behåller flera aktier med uppjusterade mål. Fem nya aktier gör entré efter analyser som mynnar i köprekommendationer.

Facit: Våra nytillskott slog börsen

Som alltid summerar vi hur alla våra rekommenderade aktier gick under fjolåret. Nytillskotten gav ett snitt på 12,4 procent, medan motsvarande placeringar i index skulle ha gett 6,6 procent.

Aktieguiden: Alla nyckeltal och kurser

Teknisk analys: Nu vänder Astra Zeneca och Tele 2

Ingemar Carlsson ritar upp trenderna i årets inledning. Två klassisk defensiva val bland storbolagsaktierna är nu på väg upp.

Trender: Se upp när alla tycker lika

Märtha Josefsson går igenom utsikterna inför placeringsåret 2021. Det är inte höga värderingar som skrämmer, snarare att alla nu tycks vara optimister.

Alternativa: Trista trenden är bruten

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson fortsätter i spåren av den guidning han gett de senaste månaderna att råvarupriserna är på väg upp. Bland trenderna konstaterar vi också ett all time high i bitcoin.

Krönika: Hausse bara för extrema optimister

Agnetha Jönsson spanar in de extremt heta aktierna hos nätbankerna och konstaterar att det krävs en extrem optimism om kommande börsklimat för att kliva på till nuvarande priser.