Nu är Placeringsguiden nummer 10/2020 på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret kan du bland annat läsa om aktierna som gynnas av trenden med ny energi. Vi tittar också närmare på aktierna som flyttar in till börsens finrum. Som vanligt får du också det senaste kring PA-portföljen.

Ledare: Fem nya spår i jakten på vinnare

Börsen har dragit iväg mer än många vågat hoppas på inför den illa beryktade hösten. Alla vet redan att pandemin gynnar vissa bolag kraftigt och att räntorna kommer att vara låga länge. Men hösten bjuder på ytterligare några idéspår för att leta lyckosamma placeringar, skriver chefredaktör Fredrik Lindberg.

Aktuellt: Heta kåkar och revansch för värdeaktier

Fastighetsplaceringar gör comeback i månadens topplistor för fonder och aktier. Vi intervjuar förvaltaren för den bästa fonden, som ser särskild potential i iskalla kontor. Vi gör också ett svep över värdeaktier i flera branscher som inte hängt med de hetaste techaktierna på börsen och nu kommer i placerarnas blickfång.

Special: Aktierna som flyttar till börsens finrum

Aktier som klättrar i börshierarkin när bolaget flyttar till en större lista brukar också få en positiv effekt i kursen. Vi följer upp aktierna som bytt marknadsplats i år och listar de som har meddelat planer på att byta framöver.

Tema: Ny energi för din portfölj

Fossilfri energi är hett liksom tekniker för att lagra och distribuera energin. Vi tittar närmare på aktierna som gynnas av trenden. Och utsikterna för utbyggnaden av sol- och vindkraft.

Aktier: Bra fart för nytillskott på vår lista

Nytillskotten Alcadon, Knowit och Torm har gått bra sedan de kom in på listan med analyser i förra Placeringsguiden. Vi fyller på med tre nya case och bygger på försvaret med två vinsthemtag och två nya innehav i PA-portföljen inför höstens rapportomgång.

Teknisk analys: Börsen kvar i stigande trend

Ingemar Carlsson märker ut den stigande trendkanal som fortsatt att leda uppåt för index i en långsammare takt än tidigare. Volvo hör till jättarna som knallat vidare.

Trender: Billiga och dyra banker

Agnetha Jönsson analyserar gamla kolosser bland banker och snabbväxande utmanare i Europa och USA. Snabbväxarnas aktier har stigit till skyhöga nivåer samtidigt som kurserna för traditionella banker under lång tid har pressats så hårt att det nu är läge att investera.

Alternativa: Köp guld om covid inte ger vika

Vår råvaruexpert Torbjörn Iwarson byter fot. Han konstaterar en omfattande spekulation inte minst i Kina i råvaror som gynnas i konjunkturuppsving och ser samtidigit att coronapandemin inte ser ut att försvinna. Hansluter sig till att mer penningspolitiska åtgärder är att vänta och att det trots tidigare prisuppgångar gör guld köpvärt.

Krönika:

Bossarna som gör dig till vinnareMagnus Alfredsson reflekterar vilka företagsledare han hyser särskilt förtroende för när det gäller att skapa avkastning framöver. Han har en favorit i spelbranschen och en bland fastigheter men pekar också ut en bubblare som investerar i småbolag.