torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Valutor

Hedgefonder satsar på fortsatt dollarförstärkning

Publicerad: 13 oktober 2022, 09:55

Foto: Shutterstock

Världens hedgefonder satsar sina pengar på att den amerikanska dollarns uppgång ska fortsätta trots den kraftiga förstärkningen som redan har skett i spåren av att centralbanken Federal Reserve agerat tidigare än sina motsvarigheter i världen med räntehöjningar.


Nyhetsbyrån Direkt


Hedgefondernas satsningar på att dollarn ska fortsätta stiga mot euro, japansk yen och kanadensisk dollar väger fortsatt över i jämförelse med satsningarna på det motsatta, enligt amerikanska derivatmarknadsmyndigheten CMFTC:s data.

Uppgången för dollarn hittills i år är omkring 18 procent jämfört med den korg bestående av sex andra världsvalutor. Det innebär att årsuppgången ser ut att kunna bli den största någonsin, i takt med att de makroekonomiska prognoserna för världskonjunkturen surnat.

USA har klarat sig relativt bättre jämfört med många andra ekonomiska stormakter och trots detta kunnat erbjuda högre räntor. Landets och den amerikanska valutans roll som säker hamn har därmed övertrumfat i konkurrensen när riskflyende kapital ska allokeras om.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera