torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Valutor

EU reglerar kryptovalutor för att stoppa penningtvätt

Publicerad: 30 juni 2022, 08:07

Foto: istockphoto

Förhandlare från Europaparlamentet och EU-länderna enades på onsdagskvällen om regler som ska göra kryptobetalningar spårbara. Misstänkta betalningar ska kunna stoppas.


Nyhetsbyrån Direkt


”Den nya förordningen förstärker den europeiska lagstiftningen för att bekämpa penningtvätt, minskar risken för bedrägerier och gör transaktioner av kryptotillgångar säkrare”, sade parlamentets förhandlare, den spanske miljöpartisten Ernest Urtasun i ett uttalande.

Information om avsändare och mottagare i en transaktion måste lagras på båda sidor. Tjänsteleverantörer av kryptotillgångar måste tillhandahålla denna information till myndigheter vid undersökningar av penningtvätt eller terroristfinansiering.

Innan kryptotillgångar görs tillgängliga för mottagaren måste avsändaren verifiera att källan till tillgången inte är under sanktioner och att det inte finns risk för penningtvätt eller terroristfinansiering.

Reglerna gäller även privata plånböcker för kryptovalutor när de interagerar med tjänsteleverantörer av kryptotillgångar.

Reglerna gäller inte bitcoins handelsplattformar eller andra transfereringar mellan personer utan tjänsteleverantörer.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera