fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Valutor

”40 procent av kryptoägarna har förlorat på investeringarna”

Publicerad: 10 maj 2022, 09:29

Foto: Shutterstock

Bitcoin har tappat 55 procent av värdet sedan toppen I november ifjol och cirka 40 procent av bitcoinägarna har förlorat rejält på sina investeringar. Det skriver CNBC:s webbtidning Crypto World i veckan.


CF

Christer Fälldin


Artikelförfattaren Kate Rooney stödjer sig på statistik från Glassnode som visar att bara under april föll drygt 15 procent av alla bitcoin-portföljer när kryptovalutan störtdök ner till nivån 31 000 dollar. Det skedde samtidigt som tech-aktierna på Wall Street började sin nu sex veckor långa resa nedåt. Men egentligen är det betydligt fler som förlorat stort om man också i statistiken räknar med dem som under de senaste sex månaderna satsat pengar på bitcoin då kryptovalutan nådde sin hittillsvarande topp på 69 000 dollar.

Kate Rooney skriver också att bitcoins följsamhet när tech-aktierna har dalat utmanar den vanligt förekommande uppfattningen att kryptovalutor fungerar som ett inflationsskydd.

När ägare av kryptovalutor, främst bitcoin, började sälja ut sina innehav under förra veckan noterades de absolut högsta nivåerna hittills, då värden motsvarande 3,15 miljarder dollar bytte ägare, vilket är den högsta nivån sedan november.

En intressant aspekt av utförsäljningen av kryptvalutor är att både små och stora kryptoägare sålt ut sina innehav. Och enligt CNBC är det bitcoinägare med större innehav än 10 000 bitcoins som i stor utsträckning velat sälja under de senaste få veckorna.

Köparna då? Enligt samma statistik är det framför allt de som äger 1 bitcoin som varit ivrigast i att komma över flera, men antalet har ändå tydligt minskat sedan februari och mars.

Note: Glassnode är ett amerikanskt bolag som producerar statistik om krypto- och andra digitala tillgångar.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera