torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Råvaror

Oljepriset stabiliseras efter gårdagens ras

Publicerad: 16 mars 2023, 07:28

Foto: Hassan Jamali /AP-TT

Priset på Nordsjöoljan Brent steg på torsdagsmorgonen efter att under onsdagen rasat till den lägsta nivån på 15 månader, och spotpriset är upp runt 3 procent sedan stängningstid på Stockholmsbörsen i onsdags.


Nyhetsbyrån Direkt


Strax efter klockan 8 på torsdagen var priset på WTI upp 0,7 procent till 68:07 dollar samtidigt som priset på Brent syntes upp nära 1 procent till 74:35 dollar.

Oljepriset har försvagats markant de senaste dagarna i kölvattnet av oron i banksektorn som spridit sig från USA till Europa.

Enligt Bloomberg News har investerares försök att begränsa sin exponering på optionsmarknaden bidragit till att ytterligare försvaga oljepriserna.

Credit Suisse uppgav på torsdagen att de skulle låna upp till 54 miljarder dollar från den schweiziska centralbanken för att stärka likviditeteten och investerarnas förtroende efter att ett fall i bankens aktiekurs på onsdagen ökat oron för en global finanskris.

Draget, som hoppas leda till att minska oron för en ny bankkris, har lett till en viss stabilisering på oljemarkanden.

”Marknadssentimentet förvärrades när bankkrisen spred sig till Europa från USA. Den framtida trenden kommer att bero på graden av rädsla i marknaden, även om fundamenta inte nödvändigtvis pekar på svagheter”, säger analytiker från Haitong Futures, enligt Reuters.

På utbudssidan noteras att USA:s råoljelager steg med 1,6 miljoner fat förra veckan till 480,1 miljoner fat, enligt siffror från det amerikanska energidepartementets statistikavdelning, EIA. På förhand var det väntat att lagren skulle öka med 1,2 miljoner fat, enligt Trading Economics. Bensinlagren sjönk med 2,1 miljoner fat förra veckan, mot förväntade 1,8 miljoner fat.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera