söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Tre Sverigefonder som rådgivarna hyllar

Publicerad: 22 september 2016, 12:08

Prior Nilsson, Didner & Gerge och Norron finns med på listan över de Sverigefonder som rådgivarna på fondmarknaden.se anser vara bäst i klassen.


För att hjälpa dig att hitta de bästa fonderna för ditt sparande lyfter Fondmarknaden.se:s rådgivare fram tre fonder inom varje fondkategori. Dessa hamnar på listan som kallas för Rådgivarnas topp 3.

Det finns tolv fondkategorier med tre utvalda fonder i varje. Detta för att du ska kunna hitta de bästa fonderna just nu. Rådgivarnas topplistor uppdateras nämligen löpande.

När det gäller Sverigefonder finns just PriorNilsson Sverige Aktiv, Didner & Gerge Aktiefond Sverige samt Norron Active med på listan.

(Här kan man i en Native-artikel med fördel skriva en massa om respektive fond)

Så väljs toppfonderna ut

Vi använder samma urvalskriterier för Rådgivarnas topp 3 som i den aktiva förvaltningen och vid personlig rådgivning. Bland urvalskriterierna återfinns båda kvantitativa och kvalitativa mått.

Kvantitativa mått som används:

Avgifter; Förvaltningsavgift, Köp/Säljavgift, Performance avgift, TER

Minsta insättning; engångsköp resp månadssparande

Nyckeltermer; Sharpkvot, volatilitet, värdebolag, tillväxtbolag, Alpha, Beta, rating, tracking error,investeringsstrategi

Kvalitativa mått som används:

Förvaltningshistorik

Personalomsättning

Fondbolagets historik

Arbetsmetod

Det är viktigt att poängtera att Rådgivarnas topp 3 är de fonder som fondmarknaden.se anser vara bäst i respektive kategori. Det är inte en direkt rekommendation.

Av: Fondmarknaden.se

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera