söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Tillväxtmarknadsgurun ser köpläge i Indien

Publicerad: 30 oktober 2015, 06:34

Foto: Franklin Templeton /Pressbild

Franklin Templetons fondlegendar Mark Mobius pekar på att tillväxten i landet slår både Kina och USA i år och nästa.


Indien och övriga tillväxtmarknader har åkt på rejält med stryk i år, men den utvecklingen är på väg att vända, skriver Mark Mobius i ett inlägg på sin blogg.

En anledning är att många investerare sedan ett antal månader är underviktade i aktier på tillväxtmarknader. Ett annat skäl till en vändning är att tillväxten i tillväxtländerna har överträffat de mer mogna marknaderna de senaste tio åren. Och det är en trend som Mark Mobius tror kommer att fortsätta.

I år spår superinvesteraren Mobius att Indiens tillväxt hamnar på 7,3 procent och för 2016 är bedömningen 7,5 procent.

Flera faktorer talar för Indiens ekonomi, menar Mark Mobius. Premiärminister Narendra Modi har visserligen inte lyckats att genomföra sin ambitiösa reformpolitik fullt ut, men de beslut som har tagits är ett positivt steg i rätt riktning.

– Även om han endast lyckas att genomföra en bråkdel av sina reformer så ser vi det som en framgång, skriver Mark Mobius.

Narendra Modi har ägnat en stor del av året på resande fot för att stärka Indiens ställning som tillverkningsland. Mark Mobius pekar på att tillverkningsindustrin står för 34 procent av Kinas BNP medan siffran för Indien endast är 16 procent.

Indiens demografi ger stöd till Indiens ambitioner på området. Medelåldern på befolkningen ligger på 27 år medan Kina ligger på 36,8 år.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera