torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Så ska nya småbolagsfonden hitta europeiska fyndaktier

Publicerad: 14 september 2016, 12:11

I oktober startar Lannebo Fonder en ny fond med inriktning mot europeiska småbolag. Det är fondbolagets första renodlade steg utanför Norden.


– Vi har länge försökt hitta nya vägar att bredda vårt utbud. Utländska investerare upplever ofta vårt befintliga sortiment, där fokus ligger på Sverige och Norden, som kanske lite för smalt. Det hoppas vi kunna ändra på med en europeisk produkt, berättar Daniel Sundqvist, marknadschef på Lannebo Fonder.

Toppförvaltare rekryterade Lannebo Fonder har rekryterat två toppförvaltare som närmast kommer från SEB Investment Management i Danmark, Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard. Där har de tillsammans under många år mycket framgångsrikt förvaltat europeiska småbolagsaktier och fått fl era utmärkelser för sina resultat. Fonden de förvaltade på SEB är till exempel femstjärnig hos Morningstar på både tre, fem och tio års sikt. Det är alltså ett mycket meriterat team som nu blir en del av Lannebo Fonder.

Den nya fonden, Lannebo Europa Små- bolag, kommer att fokusera på västeuropeiska bolag med hög kvalitet. De egna bolagsanalyserna kommer att förstärkas med externt analysstöd och frekventa besök ute i företagens verksamheter.

– Det här är en naturlig utveckling för oss och det känns bra att kunna knyta till oss två förvaltare med resultat som tillhör de yppersta bland europeiska småbolagsfonder. Både Carsten och Ulrik delar dessutom helt och hållet vår syn på aktiv förvaltning och jag är övertygad om att deras erfarenheter kommer till nytta i hela organisationen. Det blir bättre dynamik i förvaltarmötena, med mer insyn bland de svenska portföljbolagens europeiska konkurrenter, menar Göran Espelund som är styrelseordförande i Lannebo Fonder.

Filial i Köpenhamn Nyrekryteringen innebär också att Lannebo Fonder startar ett filialkontor i Köpenhamn, men de nya kollegorna inleder med en tid i Stockholm för att komma in i alla rutiner och lära känna sina kollegor.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Personkemin stämmer perfekt och vi har samma syn på långsiktighet, måttlighet i risktagandet och värdet av fundamental analys. Det blir en energikick för hela Lannebo Fonder och vi ska se till att Carsten och Ulrik får bästa möjliga förutsättningar att prestera på topp även i fortsättningen, säger Daniel Sundqvist till sist.

Läs mer om nya fonden här.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera