lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Rysslandsfonderna studsar upp

Publicerad: 4 juni 2014, 11:58

Foto: Pavel Golovkin

Börsen i Moskva har återhämtat stora delar av Ukraina-raset till glädje för luttrade småsparare.

Ämnen i artikeln:

Rysslandsfonder

JP

Joakim Petersson


Den senaste månaden har fondkategorin stigit med hela 17,4 procent, enligt Morningstar. Därmed lindras smärtan för småsparare med Rysslandsfonder, som fick se sina fondandelar rasa när ryska styrkor intog Krimhalvön. Nedgången sedan årsskiftet är nu 8 procent i genomsnitt för fonderna.

Att konflikten mellan Ryssland och Ukraina nu intagit en lugnare fas pekas ut som orsak till uppsvinget på Moskvabörsen.

– Ur ett helhetsperspektiv har den ryska aktiemarknade gynnats av en retorisk nedtrappning, säger Lars Hemmingsen, förvaltare av Nordea Rysslandsfond, till Dagens Industri och fortsätter:

– Putin har accepterat resultatet av presidentvalet i Ukraina och minskat sitt stöd till separatisterna i öst. Ryssland har även gynnats av gasavtalet med Kina, som värderas till 400 miljarder dollar.

FIM Russia har gått starkast senaste månaden med en uppgång på drygt 21 procent. Därefter följer ett flertal som stigit cirka 19 procent, bland andra UBS (Lux) Russia (USD) P-acc, Pictet Russian Equities-R USD och JPM Russia A (acc) – USD.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera