onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Fonder

Ny Brummerfond fokuserar på börsens problembolag

Publicerad: 20 augusti 2015, 07:44

Foto: Istockphoto

Hedgefondspecialisten Brummer & Partners nya satsning Bodenholm väntas bli en av de större hedgefondlanseringarna i Europa i år.

Ämnen i artikeln:

Brummer & Partners

PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Fonden som lanseras den 1 september ska fokusera på europeiska bolag men har ett globalt placeringsmandat. Strategin är att dels hitta undervärderade bolag med hjälp av fundamental analys och dels hitta blankningskandidater bland börsens problembolag. Blankning innebär att fonden tar så kallade korta positioner för att tjäna pengar på kursnedgångar.

Problembolagen ska hittas med en metod som kallas för forensic accounting. Den går ut på att granska bolagens räkenskaper för att hitta aggressiv redovisning som i ett senare skede kan påverka resultatet negativt.

– Förenklat letar vi aktier som vi bedömer antingen kommer att öka vinst och kassaflöde över tid, eller sådana som får problem med lönsamheten, säger Erik Karlsson, medgrundare av fonden som närmast kommer från tjänsten som partner och senior analytiker på förvaltaren AKO Capital, till Dagens Industri.

Den senaste teckningsdagen för investerare som vill vara med från start är den 25 augusti. Minsta investeringen är 500 000 kr.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera